Lošinj: Spektakularne vile koje oduševljavaju jednostavnom arhitekturom i stilom

Ostrvo snova.

Vile Lošinj predstavljaju jedinstvenu kombinaciju prirodne lepote i lekovitih svojstava mediteranske klime. Smeštene na istoimenom otoku, poznatom po svojoj blagoj klimi i bogatoj vegetaciji, vile Lošinj nude izvanredan spoj luksuza i opuštajuće atmosfere. Ovo je destinacija koja privlači posetioce svojim prekrasnim pejzažima, kristalno čistim morem te mogućnostima za aktivnošću na otvorenom, istovremeno pružajući mir i privatnost svojim gostima.

Villa Hortensia


Smeštena u Čikat zalivu ostrva, vila Hortensia okružena je bogatim zelenilom i biće savršena destinacija za one koji žele da uživaju u spokoju prirode ostrva. Vila je nedavno renovirana i opremljena najmodernijim sadržajima, pa se sada kategorizuje kao privatna rezidencija, tačnije luksuzni hotel malih dimenzija.

Gosti će imati jedinstvenu priliku da uživaju u bazenu sa slanom vodom na otvorenom, koji se zagreva, saunom, đakuzijem, kao i prostorom za masažu. Privatna plaža smeštena tik ispred vile učiniće da se osećate kao jedina osoba na svetu u tom trenutku, dok su oko vas četinari i netaknuta lepota prirode. Hortensia ima deset apartmana na tri etaže, od kojih svaki ima spektakularan pogled na zaliv.

Captain’s Villa Rouge


Ukoliko bismo morali da biramo najviše autentičnu vilu u okviru Lošinj kompleksa, naš izbor bi svakako bila Captain’s Villa Rouge. Otisnite se na putovanje u istoriju zahvaljujući kući projektovanoj u bečkom maniru od strane arhitekte Friedricha Sigmunda. Vila je renovirana kako bi se njeno nasleđe i estetski integritet očuvali. Osunčajte se u bašti sa limunovim drvećem, a kuhinja na otvorenom savršena je prilika da uživate u privatnoj večeri i najsvežijim specijalitetima koji će biti pripremljeni pred vama.

Note luksuza definisane su elementima kao što su lusteri od Murano stakla, a istinski ljubitelji mora i plovidbe uživaće u Captain Master Bedroom u kojoj se nalaze detalji koji ukazuju na pomorsku istoriju ostrva. Istorijat vile poslužio je kao inspiracija za njen moderan život.

Villa Hygeia


Istinski ljubitelji romantike zaljubiće se u vilu iz Belle Epoque ere. Njena razigrana pojava dokaz je radosti života i veselih događaja koji su se u njoj dešavali. Nekadašnji dom porodice koja se bavila brodogradnjom, danas je mesto odmora i relaksacije. Pet apartmana dovoljno su veliki da smeste deset gostiju koji će uživati u mirisu i pojavi plavičastih cvetova visterije, a vazduh u sebi nosi opojan miris borovine čime svaki element čula uživa prilikom boravka.

Enterijer vile u savršenoj je harmoniji sa okruženjem. Pruska plava korespondira sa kobaltnom bojom mora, pružajući osećaj spokoja. Drvene grede spavaćih soba, ofarbane u belu boju, učiniće da se osećate kao u brodu koji plovi ka nepoznatom.

Villa Mirasol

vila


Locirana u Čikat zalivu, vila Mirasol je izvanredan primer Art Nouveau stila. U potpunosti renovirana i opremljena na najvišim standardima, Mirasol je utočište za ljubitelje luksuza i oduševiće kako pojavom, tako i sadržajima. Okružena sa dve terase sa kojih se pruža pogled na zaliv, vila je idealna za moderne pustolove koji pre svega cene kontakt sa prirodom.

vila

U vrtu vile se nalazi đakuzi, još jedan od elemenata uživanja okruženog zelenilom. Enterijer vile je definisan mermerom i drvetom, te savremenim komadima nameštaja. Ljubitelji kinematografije uživaće u bioskopskoj sali, a nedaleko od vile se nalazi Boutique Hotel Alhambra gde će gosti moći da uživaju u spa tretmanima.

Villa Sea Princess Nika

vila


Iako nedavno izgrađena, vila Sea Princess Nika osmišljena je tako da svojom pojavom budi nostalgiju. Kreirana u klasičnom stilu, ona je izraz maksimalizma. Fasada definisana lukovima nalazi se u borovoj šumi, a infinity bazen ima pogled na ostatak zaliva. Kuhinja u francuskom rustičnom stilu od pripreme hrane napraviće senzaciju, a zabavljanje gostiju biće izuzetno pokraj kamina ili pak za trpezarijskim stolom za deset osoba. Ljubitelji relaksacije imaju jedinstvenu priliku da uživaju u privatnom spa prostoru. Nika je istinska princeza mora i mesto gde ćete uživati u blagodetima luksuza. Prepustite se čarima tišine koju remeti zvuk vetra u četinarima i mora koje zapljuskuje zaliv.

Lošinj Hotels & Villas
T: +385 (0)51 661 111
F: +385 (0)51 231 904
E-mail: booking@losinj-hotels.com

Foto: Promo

Najnovije