Louis Vuitton otvara hotel u Parizu

Unutar svoje luksuzne četvrti u Gradu svetlosti, brend će potrošačima ponuditi i mesto za odsedanje.

Nakon što je Bernard Arnault, predsednik najvećeg svetskog luksuznog konglomerata, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, obnovio hotel Cheval Blanc, uskoro planira da redizajnira i sedište Louisa Vuittona, te da svoje susedstvo u Parizu pretvori u centar dobrog šopinga i zabave, u kojem možete uživati u radnjama, restoranima i stambenim objektima.

Michael Burke, CEO kompanije, za magazin WWD otkrio je da LVMH uskoro kreće sa radovima na hotelu, ali će prvo predstaviti destinaciju LV Dream – ogroman izložbeni prostor od devet soba, koji će ponuditi interaktivno iskustvo kroz saradnju sa raznim svetskim umetnicima i arhitektama (neki od njih su Jeff Koons, Cindy Sherman, Takashi Murakami, Richard Prince, Yayoi Kusama). Tu su i nikad viđeni portreti osnivača brenda Louis Vuitton koje je radio Alex Katz.

Biće tu i restorana (LV je prošle godine otvorio pop-up restoran u Seulu i jedan u Sen Tropeu, dok mnogi butici u Japanu imaju svoje restorane i kafiće), prodavnica čokolade, kafića. A kad je reč o hotelu, on će se nalaziti u glavnoj zgradi LV kompleksa, u kojoj danas ima kancelariju Bernard Arnault, na adresi 22 avenue Montaigne.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije