14 najlepših morskih gradića u Španiji

Sa skoro 5000 km dugom obalom i 60 ostrva, Španija se može pohvaliti brojnim morskim gradovima koji su zadivljujuće šarmantni.

Da li ste znali da Španija ima najviše plaža sa plavom zastavicom u odnosu na bilo koju drugu zemlju? Plava zastavica na plaži, uzgred, predstavlja oznaku za zaštitu životne sredine, bezbednost i kvalitet celokupnog iskustva što nas samo dodatno navodi da posetimo neku od njih.

Pojedinačno gledano, svaki od ovih morskih gradova, ostrva ili pokrajina može se pohvaliti nečim što je specifično baš za njih. Od Barselone koja se nekako očekivano nalazi na listi pa sve do nekih manje poznatih destinacija kao što je Kadakes, u galeriji vam otkrivamo kojih to 14 gradova u Španiji vredi posetiti, u zavisnosti od toga da li vam je turistička gužva draga ili ne – u lepotu okruženja nikako ne treba sumnjati!

Šta vas još čeka na listi?

Malaga, nekadašnji dom Pabla Picassa i centar kulture koji osim zanimljivih muzeja poseduje i prelepu plažu; Ibica, poznata po noćnom životu i žurkama; Sidžes, srce španskog kontrakulturnog pokreta 60-ih i središte okupljanja umetnika; Ribadeselja, “javna tajna” severne obale Španije koja je poznata po svojoj “neuglađenoj” lepoti; Vigo, grad sa verovatno najlepšim panoramama i još mnogo toga još…

Foto: Shutterstock

Priredila: I. T.

Najnovije