Harper's Bazaar Srbija

Neprikosnoveni šarmer Jadrana

Portonovi rizort je definicija modernog hedonizma. Uz spektakularnu prirodu, ovaj jedinstveni koncept postavlja granice nepretencioznog luksuza

Piše: Marko Mrkaja 

Deluje nemoguće, ali od vreve i buke Beograda do potpunog smiraja i relaksacije deli nas samo 90 minuta. Vožnja avionom, pa trajektom sa pogledom na more savršen je uvod za posetu jednom od najprestižnijih rizortova Jadrana. Možda bismo umesto reči rizort rekli destinacija ili odredište u kom dani deluju da teku malo duže, a gde su termini kao što su stres i žurba nepoznati pojmovi. Ovaj jedinstveni koncept iza svojih kamenih zidova nudi šarmantnu lepotu mediteranske arhitekture, besprekorno uređenih vrtova i palmi koje se nonšalantno njišu, dok vi uživate u činjenici da boravak u Portonovom možete podrediti svakoj vašoj  zamisli.

Bilo da ste ljubitelj čitanja knjige na plaži ili pak volite dinamičnije aktivnosti tokom odmora, Portonovi vam daje potpunu slobodu da budete svoji. Samim tim, osećati se kao kuće u slučaju Portonovi rizorta nije puka fraza, nego činjenica i razlog uspeha ovog jedinstvenog koncepta.

Meni je ove godine poseta Portonovom bila drugi put da sam imao priliku da se zaputim u ovaj specifičan koncept i da uživam u njegovim čarima. Nakon vreve Beograda, Portonovi dolazi kao katarzično iskustvo sa ciljem opuštanja tela, a pre svega uma. Vreme je zaista irelevantan faktor, a činjenica da imate mogućnost da samostalno osmislite svoje vreme je poklon koji stanovnici višemilionskog grada nemaju luksuz da dobiju. Svaki moj dan započinjao je sa kafom u čuvenoj Perli i ljubaznom Radovanu koji je posle drugog viđanja znao kakvu kafu pijem. Bazen u okviru Vile broj 5 bio je naredni korak, i omiljeni korak koji je obuhvatao višesatno plivanje na otvorenom bazenu i to krajem aprila. Portonovi je u tom trenutku došao kao savršen beg od stvarnosti, posla i telefona, a i idealan manir da se počne razmišljati o preusmeravanju prioriteta. More i pesak jesu poznat kliše, ali zaista delotvoran i učinkovit. Ramišljanja o radu u Crnoj Gori prošli su kroz glavu. 

Portonovi Marina savršeno je pozicionirana za istraživanje ovog dela Jadrana, kao i okolnih destinacija

DRAGULJ JADRANA

Portonovi ima sve, a ponajviše ono što ovaj rizort odvaja od drugih jeste osećaj harmonije i uživanja u nepretencioznom luksuzu. Okruženi planinskim vrhovima Lovćena i Orjena, sa pogledom na lepote Bokokotorskog zaliva, posetioci Portonovog imaju savršenu priliku da svakodnevicu ostave po strani i da se prepuste čarima hedonizma.

Smeštena na samom početku Bokokotroskog zaliva Portonovi Marina je savršeno pozicionirana za istraživanje ovog dela Jadrana. Portonovi je odlična baza iz koje ćete moći da posetite i istinski doživite čari Crne Gore, kao što su Kotor, Perast ili Nacionalni park Lovćen. A ni Italija i Hrvatska nisu daleko. Ono što celu regiju ističe su prirodne lepote koje će vas ostaviti bez daha.

Okruženi planinskim vrhovima Lovćena i Orjena, sa pogledom na lepote Bokokotorskog zaliva, posetioci Portonovog imaju savršenu priliku da svakodnevicu ostave po strani i da se prepuste čarima hedonizma

KAO NIJEDAN DRUGI

Portonovi ima osećaj mediteranskog seoceta u kom su žitelji ljudi sličnog sistema vrednosti i pogleda na svet. A u epicentru tog sveta nalazi se mesto posvećeno uživanju. Svaki dan je avantura za sebe, jer je će vas ovaj rizort nagnati da iskoristite najbolje iz svakog trenutka, da iz njega izvučete maksimum, a sam kompleks ima pregršt sadržaja koji svakodnevicu čine dinamičnom.

Sky Villa je luksuzni penthaus sa infinity bazenom i ima najlepši pogled u celom rizortu 

Karta nekretnina rizorta sačinjena je od apartmana, penthausa i vila koje je moguće rentirati ili pak kupiti. Arhitektura kompleksa osmišljena je tako da prati prirodne pejzaže i da se uklapa u svoje neposredno okruženje. Granice su samo one koje samostalno postavimo, a tokom boravka u Portonovi rizortu imaćete utisak da je jedina granica plavetnilo neba iznad vas. Misli o životu na obali Jadrana su i dalje tu. Trenutno ono što znam jeste da se Portonovi i ja vidimo uskoro.

Fotografije: Promo 

Najnovije