Osetite magiju hotela Amauris, ali zadržite tu tajnu za sebe

Hotel Amauris nedavno je otvorio svoja vrata na čuvenom Ringstrasse bulevaru, na adresi Kärntner Ring 8 u Beču.

U ljudskoj prirodi je da teži stvarima koje su misteriozne, tajne i pomalo nedostupne. Stvarima koje nisu za svakoga. Čini se da svi živimo u skladu sa životnom filozofijom da što je cilj teži, veće je zadovoljstvo kada se dostigne. Najvrednije stvari u životu su često retke i jedinstvene i zato neki momenti života zaslužuju da ostanu pomalo skriveni.

Vodeći se sličnom idejom, bečki hotel Amauris nedavno je otvorio svoja vrata na čuvenom Ringstrasse bulevaru, na adresi Kärntner Ring 8 u Beču. Ovaj luksuzni butik hotel u Beču najnoviji je dragulj i deo međunarodne hotelske grupe Relais & Châteaux. Inspirisan lepotom i neprolaznom elegancijom crno bele estetike istoimenog leptira, hotel Amauris je mesto gde se susreću elegancija i inovativnost i gde svaki detalj svedoči  konceptu savremenog luksuza.

O ARHITEKTURI I KULTURNOM NASLEĐU

Hotel Amauris je mesto koje istinski odiše sloganom kojim su se predstavili u svetu hotelijerstva, a koji glasi – istražite lepotu.

Smešten u zgradi izgrađenoj davne 1860. godine prema projektu austrijskih arhitekata Vilhelma fon Flatriha i Karla Šumana, hotel je nakon renoviranja dobio potpuno novi sjaj, nudeći gostima ono najbolje od dva sveta: istorijsko, sofisticirano nasleđe austrijske prestonice i savremeni dizajn, pažljivo osmišljen i implementiran kroz jedinstvena rešenja koja su se savršeno uklopila u kulturnu celovitost ovog dela Beča.

Ono što odlikuje hotel Amauris je upotreba najkvalitetnijih materijala, pretežno drveta i mermera, kao i personalizovana usluga. Sa 62 smeštajne jedinice, uključujući 17 apartmana, hotel je vrhunski opremljen kako u pogledu enterijera, tako i u tehnološkom smislu.  

Najvažnije je što smo uspeli da našim gostima pružimo iskustvo ličnog prostora. Želimo da se naši gosti osećaju kao da su deo bečke Ringstrasse Palate. Ponosimo se time što kreiramo inovativnu, sofisticiranu, intimnu, urbanu oazu, na idealnoj lokaciji između Državne opere i Bečkog društva za muziku”, objašnjava sa entuzijazmom generalna menadžerka hotela Amauris, Nicole Zandt.

Svaka soba je specijalno dizajnirana, pažljivo i luksuzno opremljena tako da svaka nosi poseban šarm i karakter i pruža udobnost i komfor boravka u hotelu Amauris, dok je jedinstveni Opera apartman sa svojih 120 m2 i terasom sa pogledom na čuveni Ringstrasse bulevar i Beč možda savršen način da doživite luksuz i prefinjenost ovog hotela i Beča.

Kolaboracija sa italijanskom kompanijom Aqva di Parma čiji će pažljivo odabrani mirisi unaprediti boravak gostiju i stvoriti opuštajuću atmosferu dokazuje da je hotel Amauris iskustveno delo ljudi koji (pre)poznaju luksuzni kvalitet. U svim sobama nalaze se proizvodi za negu ove sofisticirane parfemske kuće, dok je za sam hotel osmišljena posebna nota parfema, Sense of Amauris koji će vas svuda pratiti.

Za ljubitelje umetnosti u svakoj sobi nalazi se manja, ali odabrana kolekcija umetničkih dela, koja će vam pomoći da se povežete sa kulturnim nasleđem Austrije i Beča, dok će zaljubljenici i poznavaoci savremenog nameštaja biće oduševljeni kada prepoznaju mobilijar i impresivna dizajnerska imena poput Galotti&Radice, Cassina, Meridiani, Roche Bobois, kao i lampe Serge Mouille i FLOS.

NA KRILIMA OD STAKLA – JEDINSTVENI GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ

Zanimljivo je da naziv restoranau okviru hotela Amauris, Glasswing takođe predstavlja leptira jedinstvene lepote i providnih krila koji je bio inspiracija za odabir vrata i prozora koji čine ukras fasade hotela u prizemlju.

Kuhinja restorana, na čelu sa šefom Aleksandru Simon svojim specijalitetima odaje počast gradu Beču, takođe spajajući tradiciju sa inovacijom. Koncept otvorene kuhinje omogućava gostima da posmatraju pripremu jela i dožive besprekornu interakciju između usluge i kuhinjskog tima. U ponudi restorana su proizvodi najvišeg kvaliteta, uglavnom od lokalnih proizvođača, dok vinska lista sadrži preko 350 vina.

SPA & WELLNESS  – UŽIVANJE U EKSKLUZIVNOM SPA ISKUSTVU

Kao i celokupno iskustvo boravka u hotelu Amauris tako i Spa & Wellness centar ovog hotela nije za svakoga – rezervisan je samo za goste hotela, a na raspolaganju su finska sauna, parno kupatilo, sobe za tretmane i kozmetiku i teretana opremljena najnovijom opremom za vežbanje iz kompanije Technogym. Bazen hotela Amauris kreiran je takođe kao malo remek delo koje će vam pružiti savršeno mesto za potpuno opuštanje. Ono što ga čini još posebnijim je stakleni krov koji će doprineti da iskustvo plivanja postane trenutak slobode i harmonije.

Posetite hotel Amauris i videćete da nudi iskustvo koje nije za svakoga, zato dođite, uživajte i doživite posebnost ovog hotela, ali – NI REČI O TOME.

Promo

Najnovije