Pomâlo Inn: Hotel za savremenog, luksuznog turistu

Novootvoreni hotel „Pomâlo” osmišljen je da ponudi eskapizam i oduševi lepotama minimalizma i nepretencioznom elegancijom. Autentični duh, ovaj butik-hotel učiniće najtraženijom destinacijom ostrva Vis

Pomâlo

Ostrvo Vis, u predivnoj, sunčanoj Dalmaciji, oduvek je bilo poznato kao odredište za jahte i luksuzne brodove. Nedavno predstavljen butik-hotel Pomâlo biće savršen izgovor da se sa mora zaputite na kopno. Vis je konačno dobio hotel koji zaslužuje.

Pomâlo


DRAGULJ OSTRVA


Sa samo deset soba, Pomâlo je osmišljen da bude idealna destinacija za luksuzne turiste koji cene svedenu lepotu. Asketski enterijer svake sobe u fokusu ima prirodne materijale kao što su kamen i drvo, a posvećenost perfekcionizmu je očigledna i najbolje se oslikava u detaljima poput najluksuznije posteljine od pamuka. Hotel je savršena fuzija Hrvatske i Kalifornije, ovaj butik-hotel je idealan spoj mesta na kom se nalazi i vlasnika koji je imao viziju da Pomâlo kreira kao minimalističko moderno utočište. Osećaj eklektike postiže se kombinovanjem starog i novog. Antikvarne škrinje od kože postavljene su pokraj modernih lampi i stolica, dok su stari tekstili uklopljeni sa umetninama. Dr. Pepper automat za piće, iz 1958. godine, inspirisaće vas da ubacite deset centi i poslužite se bezalkoholnim gaziranim pićem. Ceo čin će vas vratiti u prošlost i dati vam osećaj da ste u prostoru u kom je vreme stalo.

Pomâlo

TIHI GOVOR LUKSUZA
Sa smeštajnim kapacitetom od deset soba, butik-hotel je namenjen onima koji cene lepote jednostavnosti i svedenosti


ISTORIJI U ČAST


Kamena zgrada u kojoj se nalazi hotel Pomâlo datira iz 1810. godine, sa šalokatrama, koje gledaju na stari grad Vis. Enterijeristički pristup definisan je opozitima. Komadi nameštaja ručno su rezbareni čime im se daje na sirovosti, a uklopljeni su sa minimalističkim rasvetnim telima i tapiserijama specifičnih tkanja. Svaki gost hotela ima priliku da okolno mesto Prirovo poseti biciklom, a jedno od večeri posvetite bioskopu na otvorenom, još jednom od bezvremenih elemenata koji hotelu daju na šarmu. Ljubitelji piknika mogu da ga samostalno organizuju, a prirodne namirnice poneće u ručno pletenim korpama koje su dostupne u hotelu. Sezona traje od maja do septembra, a poseta butik-hotelu Pomâlo biće užitak za sva čula. U moru prefabrikovanih doživljaja, ovaj svedeni, luksuzni hotel izmamiće vam osmeh na lice i pažljivo odabranim detaljima vratiti vas u neko jednostavnije vreme. Pomâlo je kreiran da bude drugačiji i da se u svojoj jednostavnosti dopadne luksuznim turistima, koji cene pre svega kvalitet i autentičnost. Vis je dobio svoj hotelijerski dragulj i ime mu je Pomâlo.

Pomâlo

OMAŽ PROŠLOSTI
Detalji poput „Dr. Pepper” aparata za piće, iz 1958. godine, čine ovaj hotel šarmantnim draguljem koji nas vraća u prošlost

Pomâlo
Pomâlo

Pomâlo Inn
Trg Patija 4, 21480 Vis, Hrvatska
Tel. +385 (0) 99 393 7260
info@pomaloinn.com

Foto: Promo

Najnovije