Statua Harry Pottera biće otkrivena na londonskom trgu Leicester

Zvanična statua Harry Pottera biće postavljena na londonskom trgu Leicester ovog meseca. Statua, koju je kreirao vajar Andrzej Szymczyk dopunuće filmsku galeriju “Scenes in the Square”, gde se već nalaze spomenici likovima kao što su Laurel & Hardy, Bugs Bunny, Gene Kelly dok peva Singin’ in the Rain, Mary Poppins, Mr Bean i Paddington.

„Priča o Harryju Potteru decenijama je fascinirala fanove svih uzrasta i nadamo se da će i dalje donositi radost ljudima“, rekao je predstavnik projekta.

Stauta prikazuje glumca Daniela Radcliffea u njegovoj poznatoj ulozi, iz prve filmske adaptacije „Harry Potter and the Philosopher’s Stone.“.

Statua će biti postavljena na severnoj terasi trga u blizini mesta gde je franšiza premijerno predstavljena 2001. godine.

„Statue u ovoj impresivnoj instalaciji predstavljaju neke od najznačajnijih likova i glumaca u istoriji filma, a mi smo oduševljeni kada vidimo kako Harry Potter lebdi nad trgom“, komentarisao je Josh Berger, predsednik globalnog razvoja za Harry Potter franšizu u kompaniji Warner Bros.

Pročitajte još

Pročitaj još