Harper's Bazaar Srbija

Muški pogled na modu

Stil inspirisan karakterom.

Predrag Zdravković nosi top SENKA, farmerke i kravatu (nošenu kao pojas) BOSS i patike CONVERSE
Fotografije: EMILIJA STANIŠIĆ
Stajling: MARKO MRKAJA

Dva puta godišnje, tačnije aprilsko i novembarsko izdanje, ima u fokusu dodatak za muškarce. Naša pažnja posvećena je pre svega načinima kako muška pojava i stil evoluiraju, na koji način se menjaju i redefinišu.

Posmatrajući tendencije, uviđamo da je odvažnost na ceni. Bez obzira da li je ona iskazana prisustvom animal printa, poput trenč-mantila na reviji Anthonyja Vacarella za Saint Laurent ili pak maksimalističkim odevnim komadima Oliviera Rousteinga koji Balmain muškarca vraća u osamdesete. Neustrašivost je manir kojim brojni modni brendovi predstavljaju muški stil. Čak je i Jonathan Anderson za Loewe ukrasio mušku pojavu obiljem šljokica. Kroz šoping rubrike osvrnuli smo se na vanvremensku snagu klasika i kako oni kreiraju dinamičnu celinu sa malim brojem elemenata.

Posmatrajući trendove, naše lokalno putovanje odvelo nas je na Kosmaj gde smo fotografisali naslovnu stranu i editorijal izdanja. Želeli smo da prenesemo modernu pojavu muškarca iskazanu detaljima, kao što je vintage marama razigranog printa ili pak ekscentrične rukavice koje imaju snagu teatralnosti. Kako god se okrenuli, upravo je snaga karaktera zvezda vodilja koja nas čini da izgledamo drugačije, specifično i upečatljivo. Biti dosledan sopstvenim pravilima možda zvuči kao floskula, ali je u stvari najbolja pouka koju možemo da prenesemo.

U svakom pogledu budite svoji. Ostali će to zasigurno primetiti.

Fotografije: Emilija Stanišić

Stilista: Marko Mrkaja

Najnovije