Anna Siradze: U bojama noći

Kaput Burberry

Anna Siradz, na modnom nebu pristuna je još od mladosti, i lepotica je koja je u godinama koje su usledile očarala svet. Ponela je titulu Miss Universe, kojom je samo učvrstila svoju visoko kotiranu poziciju na svetskoj modnoj sceni. Privatno se zalaže za humanitarni rad, i ističe da joj je porodica na prvom mestu. Sa zvezdom naše novembarske naslovne strane vodili smo iskren i inspirativan razgovor o karijeri, životu i o tome šta je za uspeh zaista važno.

S’obzirom da si bila finalistkinja takmičenja za Mrs. Universecontest, kakav je osećaj stajati na sceni i čuti da si upravo ti pobednica?

Stajala sam na sceni i nisam čula kako prozivaju moje ime. Kada sam ušla u prvih pet finalistkinja, smatrala sam kako sam dostigla svoj vrhunac  i nisam imala nikakva dalja očekivanja. Osećala sam se srećno i uzbuđeno i počela sam da komuniciram sa ostalim devojkama. Voditelj takmičenja je morao da ponovi moje ime dva, tri puta ali ni to nije pomoglo, sve dok me nije uhvatio za ruku i poveo ka početku scene. Osećala sam se kao da mi je neko stavio tiganj na glavu i lupio ga čekićem. Bila sam zapanjena i van dodira sa realnošću.

Odelo i sandale Love Republic

Reci nam na koji način se tvoj život promenio nakon izbora?

Hvala Bogu, moj život se nije mnogo promenio. Uložila sam mnogo truda da stvari ostanu iste. Mi smo savršeno srećna porodica. Ukazala mi se prilika da posvetim vreme svojoj ćerki i mužu i pomognem majci i baki.

Uložili ste dosta  truda u pripreme za takmičenje, šta vam je najteže palo u svemu tome?

Nisam se mnogo trudila da se pipremim. Činjenica je da nikada nisam ozbiljno shvatala učešće na takmičenjima lepote niti na to gledala kao na svoj životni cilj. Prvi put sam došla na takmičenje sasvim slučajno, a nakon pobede na istom, nagovorili su me ljudi iz te branše nastavim da se dalje razvijam u tom pravcu. I nekako sam ih osvajala iznova i iznova, uzimajući nagrade na svim takmičenjima.

Najteži deo je bio da nateram sebe da ponovo odem na takmičenje. Takmičenje je odlagano dve godine zaredom zbog epidemije COVID-19. Kada je konačno odlučeno da će se održati u Južnoj Koreji, svima je postavljen strog uslov: nikome od porodice takmičarki neće biti dozvoljeno da budu u publici pa čak ni mužu i deci. U tom trenutku zaista nisam želela da napustim porodicu na dve nedelje.

Titula Mrs. Universe znači godišnji ugovor. Šta vam se zanimljivo dogodilo u okviru promotivnih projekata takmičenja?

Naravno posle takmičenja mi je ponuđen niz različitih ugovora, ali svi su podrazumevali stalne i dugotrajne projekte (u traju od po mesec dana uzastopno) koji su se uglavnom odvijali na drugim kontinentima kao što je Azija, Amerika pa čak i Afrika. Imam jedanaestogodišnju ćerku i tek smo se preselili iz Rusije u Švajcarsku, krenula je u novu školu na jeziku koji ne govori tako da mi je u tom trenutku bilo važnije da budem sa njom, Muž je zakopan poslom tako da ne može preuzeti moju ulogu i posvetiti odgovarajuću količinu vremena za njeno podizanje.

Kako ocenjujete atmosferu sa takmičenja i da li ste se sprijateljile sa nekim?

Iskreno govoreći naše aktivnosti tokom takmičenja su bile prilično raspoređene, Svaki dan smo ustajale u sedam ujutru i odlazile na spavanje oko ponoći. Sve vreme su bili u toku intervjui, TV emisije, gostovanja, VIP emisije, humanitarne akcije kao i komuniciranje sa sponorima i žirijem, praktično nije bilo vremena za lični kontakt . Skoro sve takmičarke su govorile različite jezike, međutim s’obizirom da smo živele u sobama za dvoje moja cimerka je bila takmičarka iz Rumunije sa kojom sam postala dobra prijateljica i još uvek razmenjujemo poruke. Takođe želala bih da napomenem i Mrs.Dubai.

Uvek odišete stilom, ko ti pomaže u odabiru odeće?

Stil se ne stvara sam od sebe, svako treba da radi na razvoju sopstevnog stila. To se postiže kroz posete muzejima umetnosti, gledanju filmova i poseti privatnih izložbi.

Recite nam nešto o procesu snimanja ?

Udruženi tim profesionalaca u svojoj oblasti uvek daje odličan rezultat! Snimanje je bilo prilično mukotrpno i trajalo je nekoliko dana, ali ipak smo svi neizmerno uživali i nadamo se da će se i publici svideti finalni rezultat našeg rada.

Kako izgleda uobičajeni dan Mrs. Universe?

Sramota me je da priznam ali ustajem prilično kasno. Imam naviku da mnogo čitam, najmanje tri sata dnevno. Primenjujem veštinu brzog čitanja i mogu pročitati stranicu u  jednom pogledu. Dani  mi se četo razlikuju ali u svom dnevnom rasporedu uvek imam vremena za bavljenje sportom, par sati slušanja online seminara i šetnju sa mužem i ćerkom. Takođe volim da kuvam i jako sam dobra u tome.

Ogrtač Armani; Cipele Casadei

Mrs. Universe je takmičenje uspešnih žena u poslovnom i privatnom životu. Recite nam nešto više o svojim aktivnostima i porodici?

Pretpostavljam da se mogu smatrati uspešnom u oba polja. Završila sam dva fakulteta: psihologiju i ekonomiju. Prvi mi je pomogao da bolje razumem ljude, njihove odnose i moje mesto u životu, dok mi je drugi omogućio da postanem partner u građevinskoj kompaniji i da sama sebi obezbedim finansijsko blagostanje i izgradim svoju kuću iz snova.

Zadovoljna sam i svojim privatnim životom, odgajam jedanaestogodišnju ćerku i pomožem mužu da podigne svoja dva maloletna sina. Suprug i ja se odlično slažemo i volimo da provodimo vreme zajedno tako da se praktično nikada ne razvajamo. Ako smo primorani na kratko da se razdvojimo on toliko veruje u našu ljubav da i pored svih mojih titula lepote nikada nije pokazao ljubomoru ili želju da me kontroliše na čemu sam mu neizmerno zahvalna.

Kako bi po vašem mišljenju, trebalo da izgleda žena koja održava duh vremena?

Mora biti otvorena za sve novo u današnjem svetu koji se menja brzinom svetlosti. Da biste bili otvoreni i bez straha od promena potrebno je mnogo obrazovanja, samopouzdanja, prijatelja na koje se možete osloniti u teškim trenutcima i čije savete uvažavate, razmišljanja i postavljanja jasnih ciljeva.

Koje projekte biste želeli da realizujete ove godine?

Za sada je ovo previše lično.Vratite se za godinu dana po odgovor.

English here:

Anna, you have become the finalist of the Mrs. Universecontest. Share your first emotions, what is it like to stand on stage and hear your name as the main girl of the universe?

I was really standing on the stage, but I did not hear my name. When I entered the top five winners, I decided that this was the limit and there was nothing to expect. Feeling a thrill of joy, I began to communicate with the other four girls without waiting for anything else. Therefore, the contest host had to repeat my name twice/thrice but that didn’t help either. He had to take me by the hand and lead me forward. It felt like they put a pan on your head and hit it with a hammer. I was stunned and unable to feel thereality.

Haljina Monot

Tell us how your life has changed after the pageant?

Thank God, my life has not changed much. And I invested a lot of effort to keep things the same. An absolutely happy family, the opportunity to devote time to my daughter and husband, help mymother and grandmother.

You put a lot of effort into preparations, what was the most difficult thing about that?

I didn’t put much effort into gearing up. The fact is that I have never seriously considered participation in beauty contests as the goal of my life. The first time I got to the competition was completely by accident, and after winning it, I was persuaded to advance in this direction by people from this industry. They needed girls from their “hub” to take prizes. And somehow I wonthem over and over again, taking prizes in all competitions.

The most difficult part was to force myself to get to participate in the contest. The fact is that it had been postponed for two consecutive years due to COVID-19 epidemics. And when they finally decided to hold it in South Korea, they set a strict condition for everyone: none of the close people would be allowed in -neither the husband nor the children. And I really did not want to leave my family for two weeks.

Mrs. Universe Title means an annual contract. What interesting thing happened to you as part of the promotional projects of the contest?

Of course, after the pageant I was offered a number of different contracts. But all of them implied constant long-term (up to a month in a row) shooting or defile on various continents: in Asia, America and even Africa. But I have an 11-year-old daughter, and we moved from Russia to Switzerland. She went to study at a new school in a non-native language. And I thought that it was more important for me at that moment to be with her. Moreover, myhusband is buried in work and cannot devote the necessary amount of time to raising his daughter.

How can you assess the atmosphere at the contest, did you make friends with someone?

To be honest, our activities during the contest were rather tightly scheduled. Every day we got up at 7 am and went to bed around midnight. All the time there were interviews, TV shows, visitingred carpet events, VIP shows and charity events, communication with sponsors and the jury. There was practically no time for personal contact. And the girls spoke a number of languages. Butwe lived in rooms for two and I was lucky to live with Mrs.Romania. We became very good friends. We are still exchangingmessages. And I would also like to mention Mrs. Dubai.

Haljina Malyarova Olga

You always look incredibly stylish, who helps you choose outfits?

Style does not just appear itself. A person should work to develop his or her own style. Through visiting good art museums, watching films and visiting private art exhibitions.

Tell us about the shooting process.

A close-knit team of professionals in their field is always an excellent result! The shooting was rather painstaking and lasted for several days, but nevertheless, we all enjoyed it immensely and we hope that our audience will admire the result our work.

Tell us about a usual Mrs. Universe’s day?

It’s embarrassing to admit, but I get up very late. This is my business card. As well as the habit of reading a lot. I read at least three hours a day. Despite the fact, that I have speed reading skills – I read the entire page in one glance.

All the days are not alike. But in my daily schedule I always have time for playing sports, a couple of hours of online study with teachers of topics that interest me, a walk with my daughter and husband. I love cooking and I’m good at it.

Mrs. Universe is the contest for successful women in work and personal life. Tell us about your activities and your family?

I guess I can consider myself really successful in both. I have two higher educations: psychological and economic. The first gave me a lot in understanding people, relationships, my place in this life. The second allowed me to become a partner in a construction company, to secure my financial well-being on my own, to build my dream house.

In my personal life, I am perfectly happy. I have been raising an 11-year-old daughter and helping my husband raise his two minor sons. My husband and I understand each other perfectly and we are so good together that we practically never part. And if we have to part for a short time, then despite all my titles, he trusts our love so much that he never even tries to be jealous of me and somehow control me for what I am immensely grateful to him.

Haljina Custom Made

How should a woman reflecting the spirit of the time look like, in your opinion?

She must be open to everything new in this rapidly changing world. But in order to be open and not be afraid of change, a lot is required: a good education, self-confidence, friends on whom you can rely in difficult moments and in whose advice you believe, a desire to think and set relevant goal

What projects would you like to implement this year?

Now this is deeply personal. Come back in a year for an answer.

Tim:

Model: Anna Siradze @anna_universe2021
Fotografije: Nika Naumenko @naumenko_ph
Stajling: Kira Matveeva @kiramatveeva
Kosa i šminka: Yulia Ostapenko @yulia_ostapenko
PR: Mari Borovenskaya @mariborovenskaya 

 

 

 

Najnovije