Harper's Bazaar Srbija

Novo lunarno sletanje biokeramičkog MoonSwatch-a

Revolucionarni OMEGA X SWATCH sat sa najpoetičnijom funkcijom faza meseca.

“Hjustone, Biokeramička MoonSwatch misija je sletela na MOONPHASE. Novi, potpuno beli model sata koji proslavlja pun mesec, sleteo je na Mesec glatko, na planiranu lokaciju i u predviđenom terminu.” Dve godine nakon lansiranja kultne saradnje OMEGA X SWATCH, legendarnoj kolekciji dodat je novi non-limited sat. Baš kao i jedanaest modela Biokeramičkog MoonSwatch-a koji prikazuju planete, i jedanaest Mission to Moonshine Gold modela, ovaj novi sat opremljen je hronograf funkcijom. Kao šlag na tortu, sat ima funkciju faza Meseca, verovatno najpoetičniju od svih komponenti sata. Otuda njegovo ime Full Moon i njegova potpuno bela boja. Po prvi put u svojoj istoriji, Swatch je kombinovao fazu Meseca sa hronografom.

Biokeramički MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE predstavlja novu referencu OMEGA brend, sa Snoopyjem na disku faze Meseca, ležeći na Mesecu, koji se pomera u podbrojčaniku na 2 sata. Na maski i disku faze Meseca ovog modela, skrivena je poruka iz stripa o Snoopyju među polumesecima i zvezdama, koja se može videti pod UV svetlom.

Snoopy je i NASA-ina maskota od 1960-ih godina. Zapravo, Srebrna Snoopy nagrada je najprestižnije priznanje koje američka svemirska agencija dodeljuje pojedincima i organizacijama za izuzetna postignuća u vezi sa sigurnošću leta ljudi ili uspehom misije. Ovo prestižno priznanje dodeljeno je OMEGI 1970. godine za njen doprinos istoriji istraživanja svemira, uključujući njen suštinski doprinos vraćanju posade Apolla 13 kući živu i zdravu.

1970. godine, eksplozija kiseonika tokom misije Apollo 13 dovela je u opasnost živote astronauta. Jedan od mnogih izazova sa kojima se posada suočila bilo je vremensko usklađivanje lansiranja od 14 sekundi koje bi im omogućilo da se vrate na Zemlju. Srećom, imali su OMEGA hronograf sat, Speedmaster Moonwatch, da obavi taj posao. Ne samo to, već je u maju 1969. godine, misija Apollo 10, koja je bila zadužena za obavljanje početnog pregleda pre pokušaja sletanja na Mesec, morala da prođe blizu površine Meseca i “šunja se” kako bi identifikovala mesto sletanja Apolla 11. Kao rezultat toga, lunarni modul je kršten kao Snoopy. Otkako se to dogodilo, emblem Snoopyja smatra se srećnom amajlijom među astronautima.

Svi glavni elementi originalnog Speedmaster Moonwatch sata, prvog sata koji je otišao na Mesec, mogu se naći na Biokeramičkom MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE: asimetrično kućište, čuveni bezel sa tahiometarskom skalom sa tačkom iznad broja 90 i tipični Speedmaster podbrojčanici. Sat Biokeramički MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE ima svoju misijsku izjavu na poleđini kućišta, kao i logotipe OMEGA X SWATCH na brojčaniku i kruni. Mesec inspirisan Snoopyjem, može se videti i na poklopcu baterije. Traka od VELCRO© materijala, spremna za svemirsko odelo, dodaje poslednji dodir astronautskog šika.

OMEGA legendarni Moonwatch je must have komad za kolekcionare. Swatch Biokeramička MoonSwatch kolekcija čini ovaj kultni model dostupnim obožavaocima širom sveta. Verzija sa fazom Meseca je savršeno ogledalo Swatch-ove strasti za životom i filozofije inovacije.

Kao i svi modeli saradnje OMEGA X SWATCH, Biokeramički MISSION TO THE MOONPHASE napravljen je od patentiranog Biokeramičkog materijala brenda, jedinstvene mešavine dve trećine keramike i jedne trećine materijala dobijenog iz ricinusovog ulja.

Foto: Promo

Najnovije