Harper's Bazaar Srbija

Jesu li ovo najlepše Birkenstock papuče na svetu?

Čuveni dizajner obuće, veliki Manolo Blahnik, napravio je svoju verziju popularnih papuča.

Jedne od najpopularnijih papuča na svetu, preudobne Birkenstock, mogu da se nađu u raznim oblicima, dezenima i bojama, a sada i sa potpisom slavnog dizajnera Manola Blahnika. Čuveni kreator obuće, kog je obožavala junakinja serije “Seks i grad”, Carrie Bradshaw (Manolo je dizajnirao cipele za njeno venčanje), napravio je sa brendom Birkenstock, možda, i najzanimljiviju modnu saradnju u ovoj godini.

Savršeno udobne, sa anatomijom đona koja prileže divno uz svako stopalo, sada su Birkenstock papuče pravi dizajnerski komadi koje mnogi mogu sebi da priušte. Blahnik je ostavio pečat na najvoljenijim modelima, a to su Arizona (sa dva kaiša) i Boston (klompe). I jedna i druga verzija dostupne su u fuksija roze nijansi, kraljevskoj plavoj i skroz crnoj, koje su kožne. Sve nose poznati Manolov simbol – kristalnu kopču.

Zanimljivo je da se Manolo 2020. godine fotografisao za prolećno-letnju Birkenstock kampanju (u klompama), kada je to učinila i Grace Coddington.

Nosim Birkenstock od kad je sveta i veka. Svoje papuče (model Boston) imam godinama, i presrećan sam što sarađujem sa brendom, što mogu da pomešam Blahnik estetiku sa svakodnevnom udobnošću koju ove papuče nude. To mi je divno, izjavio je dizajner povodom saradnje. 

Birkenstock papuče u kreaciji Manola Blahnika moći ćete da kupite na sajtu oba brenda (Birkenstock i Manolo), počev od 24. marta, a cene će se kretati, u zavisnosti od modela, od 460 do 560 funti. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

 

Najnovije