Felipe Oliveira Baptista napušta Kenzo

Modna kuća Kenzo je objavila odluku da neće obnavljati ugovor sa Felipeom Oliveirom Baptistom. Saradnja između portugalskog dizajnera i kuće sa sedištem u Parizu traje dve godine, ali ovo će se završiti istekom ugovora 30. juna.

U stvari, prema izveštaju WWD, Kenzo neće odmah objaviti naslednika Baptiste, već će tražiti drugačiji umetnički pravac koliko god je potrebno, dok ne pronađe onog za koga smatra da je najpogodniji kreativni direktor.

U izjavi, Oliveira Baptista je rekao: "Imao sam čast da služim ovoj neverovatnoj kući i zaostavštini njenog osnivača Kenza Takada. Želeo bih da zahvalim svojim timovima na njihovom talentu i posvećenosti."

Portugalski dizajner uneo je svoj sofisticirani i umetnički izgled u kolekcije kuće, dok je on bio taj koji je ženske kolekcije Kenzo vratio Pariskoj nedelji mode, predstavljajući dve revije. Tokom njegovog mandata, Kenzo Takada je preminuo prošlog oktobra, a svojom kolekcijom jesen 2021, dizajner je odao počast ovoj legendarnoj figuri visoke mode.

Oliveira Baptista preuzeo je funkciju kreativnog direktora u kompaniji Kenzo 2019. godine, prethodno poslujući na istoj poziciji za brend Lacoste od 2010. do 2018.

Pročitajte još

Pročitaj još