Pitti Uomo 2024: Vaš vodič kroz najznačajnije događaje

Otkrijte sve dugo očekivane atrakcije, od revija do opuštenih koktel žurki.

S.S. Daley, Pitti Uomo, januar 2024.

Jun je konačno stigao, označavajući početak leta i premijernog događaja u svetu muške mode, Pitti Uomo. Sajam, koji se održava dva puta godišnje, u januaru i junu, pruža dizajnerima bezbroj prilika da predstave svoje najnovije stilove pre nego što započnu revije za proleće/leto 2025. na Nedelji mode u Parizu, i omogućava kupcima i modnim urednicima da se okupe i uhvate prve tragove novih modnih trendova.

Održava se u Firenci, u istorijskoj Fortezza da Basso, a ovogodišnji sajam Pitti Uomo počinje 11. juna i traje do 14. juna, nudeći gostima četiri dana puna modnih izložbi, društvenih događaja, galerijskih prezentacija i panela sa gostujućim dizajnerima. Sa događajima poput debitantske revije Marine Serre za mušku modu i sveobuhvatnim segmentom posvećenim istraživanju savremenih muških dizajna kroz futurističke i retro-inspirisane stilove, ovogodišnji sajam nudi posetiocima bogatstvo mogućnosti da se upuste u mušku modu iz različitih uglova.

Dizajneri kao što su Brunello Cucinelli, Guess, Paul Smith, Juicy Couture, Missoni i Eton predstavljaju svoje kolekcije za proleće/leto 2025. na Pitti Uomo ovogodišnjem sajmu, pa obavezno pratite prostor svakog brenda u okviru sajma da biste videli najnovije kreacije posle revija.

Ispod se upoznajte sa svim događajima i izložbama koje morate posetiti na Pitti Uomo od 11. do 14. juna.

Rino Mastrotto: Metamorfosi

Prvi puni dan događaja na Pitti Uomo otvara Rino Mastrotto, vodeća grupa za kožu i tekstil u luksuznoj industriji, koja organizuje živu predstavu Matea Caparrinija, koji će pred publikom ručno izrađivati jedinstvene patike. Ovaj treća generacija zanatlija pokazaće retko viđenu umetnost ručne izrade, a gosti će imati priliku da zavire u proces iza kulisa jednog od najistaknutijih sektora industrije obuće.

Gde: Central Pavilion, Prizemlje, Stand E/23 

Kada: 11 a.m. – 5 p.m., 11. jun 2024.

Superga

Nakon izložbe o procesu izrade obuće, ljubitelji patika treba da posete Superga štand kako bi dublje razumeli liniju patika ovog brenda. Stručni zanatlije i predstavnici brenda pružiće sveobuhvatan pogled na četiri stuba etikete: gumu, sportske stilove, dizajn za planine i vulkanizovane materijale.

Gde: Padiglione Delle Ghaia, Stand 3 

Kada: 2 p.m., 11. jun 2024.

Macron Clubhouse

Želite da se opustite nakon prvog punog dana izložbi i panela? Posetite Macron Clubhouse, gde će se kokteli služiti uz elektrizirajuću muziku DJ-a na licu mesta.

Gde: Area Monumentale, Sala Ottagonale 

Kada: 4:30 p.m. – 10 p.m., 11. jun 2024.

Denim Hunter & WP Archivio

Prisustvujte jednoj od poslednjih prezentacija prvog dana Pitti Uomo—a sveobuhvatnoj izložbi vintage denim stilova, od 1870. do 1970. godine, i steknite uvid u to kako se ovaj sartorialni klasik menjao i razvijao kroz modnu istoriju.

Gde: WP Store 

Kada: 7 p.m. – 9:30 p.m., 11. jun 2024.

Tombolini

Proslavljajući 60 godina klasične italijanske mode, Tombolini organizuje prikazivanje kolekcije za proleće/leto 2025, nazvane “Ultra Light.” Prezentacija će biti praćena projekcijom internog filma o modnom putu etikete, a gosti će uživati u laganim aperitivo pićima.

Gde: Central Pavilion, Donji Sprat, Stand S/2-6 

Kada: 1 p.m. – 3 p.m., 12. jun 2024.

Eton

Pre revije Eton kasnije tokom dana, gosti na Pitti Uomo imaju priliku da upoznaju prvog italijanskog ambasadora etikete, glumca Pierpaolo Spollona, i iz prve ruke razumeju moć brendove odeće.

Gde: Central Pavilion, Donji Sprat, Stand W1 

Kada: 2 p.m., 12. jun 2024.

Marine Serre

Za one srećne koji su dobili pozivnicu za reviju Marine Serre, ne propustite prezentaciju. Marine Serre je gostujući dizajner na Pitti Uomo za 106. izdanje sajma, a ova revija označava debi dizajnerke u kolekciji za mušku modu.

Gde: Pogledajte pozivnicu 

Kada: 7:30 p.m., 12. jun 2024.

Steve Madden

Uživajte u raskošnom noćnom životu Firence kroz večernju žurku koju organizuje Steve Madden, ikonični brend iz Njujorka. Uz mnogo osvežavajućih pića i DJ set uživo, ova zabava pruža savršenu priliku za opuštanje i uživanje u uzbudljivoj noći.

Gde: Palazzo San Niccolò, Via di S. Niccolò, 79, 50125 Firenze FI, Italija 

Kada: 7 p.m. – 10:30 p.m., 12. jun 2024.

Views of the World and Conceptions of Life in Fashion Products

Za one koje zanima budućnost mode, ne propustite ovaj razgovor, organizovan od strane Museo Ferragamo, Polimoda i Manifattura Tabacchi. Kreativni direktor Brunello Cucinelli, istoričarka Elvira Valleri i novinarka-moda kritičarka Eva Desiderio će biti panelisti i moderatori diskusije, koja će se fokusirati na savremeni pogled na modnu industriju. Pred događaj, pošaljite email na rsvp@torrigiani.com da rezervišete mesto.

Gde: Manifattura Tabacchi, Aula Magna Polimoda 

Kada: 10 a.m., 13. jun 2024.

Walter Albini Exhibition

Dok ste u istorijskom gradu Firenci, posetite izložbu Waltera Albinija koju su kurirale Daniela Degl’Innocenti i Enrica Morini u Museo Del Tessuto. Privremena izložba će prikazati neke od najpoznatijih stilova Albinija i osvetliti nasleđe i trajan uticaj ovog renomiranog italijanskog dizajnera. Obavezno rezervišite mesto slanjem emaila na prenotazioni.museiprato@coopculture.it pre sajma.

Gde: Museo Del Tessuto 

Kada: 2 p.m. – 5 p.m., 13. jun 2024.

Gucci

Proslavljajući četiri dana muške mode, industrijske saradnje i zanatske veštine na Pitti Uomo, Gucci organizuje ekskluzivnu koktel zabavu u luksuznoj prodavnici brenda u Firenci.

Gde: Piazza Della Signoria, Firenca. 

Kada: 6:30 p.m. – 9 p.m., 13. jun 2024.

Foto: Profimedia

Najnovije