Harper's Bazaar Srbija

Ralph Lauren: Kralj tihog i ležernog luksuza 

Nova ready-to-wear kolekcija za jesen/zimu 2024.

Ralph Lauren

Ralph Lauren je poznat po raskošnim modnim revijama, poput revije u Central parku za proslavu godišnjice, ili  revije među njegovom zapanjujućom kolekcijom klasičnih automobila. Međutim za svoju ready-to-wear kolekciju jesen/zima 2024. odlučio se za minimalistički pristup.

U ponedeljak je veče predstavljena nova Ralph Lauren kolekcija, u malom dizajnerskom studiju u njegovim kancelarijama u New York-u. Modnoj reviji prisustvovala je samo stotina probranih zvanica. U prvom redu našle su se zvezde poput Glenn Close, Jessice Chastain, Kerry Washington, Rebecca Hall, Jodie Turner-Smith, i drugih. Diskretna i luksuzna linija podseća nas na njegovu prvu žensku ready-to-wear konfekciju iz 1972. koju je u prikazao urednicima i prijateljima u sopstvenoj kancelariji.  

Kao i pređašnjih godina, Lauren nas je podsetio zašto je kralj tihog i ležernog luksuza. Poruka je bila opuštenost, što je oduvek i bila Laurenova odlika. Ova sezona odiše elegantnim, nosivim luksuzom, kao i suptilnim osvrtima na mušku modu. Takođe je upečatljiv i kaubojski trend, koji dizajner praktikuje već decenijama. Paleta boja koja preovlađuje je krajnje suzdržana, a krojevi su kao po običaju besprekorni.  

Ralph Lauren
Christy Turlington-Ralph Lauren jesen/zima 2024.

Lauren je otvorio svoju reviju sa notom bezvremenosti. Njegova dugogodišnja muza, supermodel Christy Turlington, otvorila je reviju kao stari prijatelj kuće Ralph Lauren. Nosila je sivi kaput, tonalnu košulju i kravatu, pantalone i kaubojske čizme, koje su odlično izgledale u kombinaciji s odelom.  

Blaga, zemljana paleta karakterisala je kako dnevne odevne komade poput krojenih jakni i džempera s pantalonama, tako i večernju garderobu poput klizećih, šljokičastih haljina. Bilo je širokih džempera, mnogo čizama i širokih kožnih kaiševa sa “RL” kopčama. 

Tu su bili i Laurenovi već poznati zapadnjački akcenti, poput dugih resa na kaputima i rukavima jakni. Povremeni kaubojski šeširi nisu pratili samo opuštene dnevne kombinacije. Reviju je zatvorio nezapamćeni izgled, haljina bez leđa u sjajnom zlatnom tonu, koju je takođe upotpunio kaubojskim šeširom.  

Foto: Profimedia
 

Najnovije