Harper's Bazaar Srbija

Anatomija visoke mode! Modna kuća Valentino ruši tabue i kroji modnu istoriju

Ženstvenost istaknuta u prvi plan, vešta i smela paleta boja, besprekorne siluete, perje, šljokice i til opravdavaju preko pet decenija dugu poziciju u samom vrhu svetske modne scene.

Revije modne kuće Valentino, na čelu sa kreativnim direktorom Pierpaolo Piccioli-jem, sa sigurnošću nosi titulu jednog od najiščekivanijih događaja u modnom kalendaru.

Sezonu za sezonom, kolekcije su postale prepoznatljive po veštoj i smeloj paleti boja besprekornim siluetama koje su definisale njegovo vreme kreativnog vođstva brenda. Hrabri komadi kao što je crni kaput od perja, haljina od zelenog tila, šljokice i veliki cvetni printovi uz prepoznatljive jednostavne krojeve ističu ženstvenost u prvi plan i odišu visokom elegancijom.

I ako ništa nije radikalnije u modi od blago zaobljenih butina, izborom modela Pierpaolo Piccioli je srušio i poslednji modni taboo jasno nam stavivši do znanja da je vreme za promenu. Ovo nije novina na pisti, ali ono što ga razlikuje od drugih jeste činjenica da smo sada imali priliku da vidimo modele haljina od satena koje su prigrlile obline, samouvereno ih ističuću smelim krojevima, golim ramenima i duboki šlicevima. 

Čini se da je ovaj show imao za cilj mnogo više od samog prikazivanja kolekcije i bravo na tome! “Kasting ove revije odražava bogatstvo i raznolikost savremenog sveta i ideju lepote koja nije apsolutna” istakao je Piccioli.

Klikom na galeriju istražite haute couture kolekciju modne kuće Valentino za proleće/leto 2022.

Piše: M.K

Photo: Profimedia

Najnovije