Harper's Bazaar Srbija

Bela odela – najlepši predlozi iz kolekcija proleće/leto 2020

Belo odelo je simbol elegancije, a ovog leta, odela u beloj boji su posebno relevantna.

Dizajneri predlažu u svojim kolekcijama odela sa blejzerima muškog kroja, minimalističke sakoe i pantalone, kao i odela sa širokim pantalonama i elegantna trodelna odela.

“Muški“ blejzeri

Ovog leta su i dalje u modi blejzeri sa naglašenim ramenima, ravnog kroja. Takvi modeli naglašavaju krhkost figure, a mogu sakriti i nekoliko viška kilograma nakon karantina. Dakle, predlog brenda Proenza Schouler pogodan je za gradske sastanke, a strogo odelo sa satenskim reverima Philosophy di Lorenzo Serafini bolje je odabrati za posebnu priliku.

Boss

Proenza Schouler

Philosophy di Lorenzo Serafini

Minimalizam

Elegantna lakonska odela u paleti bele boje nikada neće izaći iz mode. Idealan kroj, minimalni ukrasi i čiste nijanse idealna su baza za letnju garderobu. Kolekcije Gabriela Hearst  i Jonathan Simkhai sadrže odela sa pantalonama u toploj mlečnoj nijansi koji će vam pomoći u svakoj situaciji. Mogu se nositi u potpuno beloj varijanti umesto venčanice ili stilizovani jarkim dodacima za letnje raspoloženje.

Gabriela Hearst

Jonathan Simkhai

Široke pantalone

Tokom leta posebno želimo da nosimo bele pantalone sa širokim nogavicama jer ne ometaju kretanje, odbijaju sunčeve zrake i pružaju potrebnu cirkulaciju vazduha u vrućem periodu. Kolekcije dizajnera predstavile su opuštene opcije od lana, svile, viskoze ili krepa. Dakle, Roland Mouret i Tory Burch savetuju da odela nosite na golom telu, fokusirajući se na linije vrata sa spektakularnim nakitom.

Roland Mouret

 

Tory Burch

Trodelna odela

Trodelna odela odavno su prestala da se smatraju isključivo elementom muške garderobe. Elegantna odela lako se uklapaju u ženski poslovni dress code. Uz to, ove sezone ih je jednostavno nemoguće ne primetiti, izgledaju vrlo atraktivno. Tako se Max Mara kladila na suzdržanu svakodnevnu verziju sa kraćim pantalonama, a Etro je pokazao poslovno odelo koje bi Marlene Dietrich definitivno cenila.

Etro

 

Max Mara

Najnovije