Harper's Bazaar Srbija

Čak ni skandal aktivista na Louis Vuitton reviji nije uspeo da zaseni ovih pet modela

Kolizija prošlih i budućih dekada odigrala se pod svodima pariskog Luvra.

Pasaž u sklopu čuvenog Luvra, ukrašen desetinama starinskih kristalnih lustera, bio je ustupljen pre dve večeri za održavanje glamurozne revije Louis Vuitton pod kreativnom palicom Nicolas Ghesquière-a.

Magična noć u Parizu ličila je na pravu modernističku bajku, prekinutu na samom kraju jednim udarcem realnosti priređen od strane nepozvanog demonstranta. Natpis koji je nosila aktiviskinja (grubo izabačena sa piste) izjednačava prekomerni konzumerizam sa nestajanjem ljudske vrste.

Dodatno, kuća je slavila 200 godina od rođenja svog osnivača Louis Vuittona, koji se upravo u pomenutom pasažu Rišelje sastajao sa caricom Eugenijom za koju je tada bio lični proizvođač kofera.

Važna inspiracija bila je i Irma Vep, junakinja koju će ambasadorka kuće Alicia Vikander personifikovati u seriji koja se odigrava na granici između stvarnosti i fikcije, veštačkog i originalnog, umetnosti i života.

Narednih 5 lookova najbolje su oslikali Ghesquière-ovu fascinaciju pojmom vremena i načinom na koji se moda ukršta sa njim.

  1. Suknja sa obručem

Ove neverovatne suknje su zahvaljujući delovima sa čipkom i lepršavim siluetama izgledale kao donja polovina starinskog kostima, a u paru sa hibridnim čizmama-sandalama rezultovale su futurističkom energijom koja je Nicolasov potpis.

  1. Vinil-pantalone

Pantalone mokrog izgleda u spoju sa kul jeans jaknom sa romantičnim okovratnikom koja se nazad pretvara u frak (fascinantno!) kombinacija su koju bismo momentalno poneli.

  1. Slip haljina

Jedan od omiljenih komada svake Francuskinje, na njihovu, a i našu sreću, unapređen je tako da će moći da se nosi I tokom hladnijih večeri. Genijalno, zar ne?

  1. Kožna haljina

Sada smo već potpuno oduševljeni: nikada ranije nismo videli ovako dobro stilizovanu haljinu od kože.

  1. Ogrtač sa polka dot printom

Lagani ogrtač sa večnim dezenom koji bi nadogradio bilo koji običan outfit apsolutno je dobrodošao.

Foto: Profimedia

Tekst: Natalija Knežević

Najnovije