Chanel nas novom kolekcijom vodi u boemske 70-te

Opuštena ženstvenost i jaki kontrasti susreću se u novoj kolekciji Virginie Viard.

Na samom finišu pariske Nedelje mode, Chanel je predstavio svoju kolekciju za sezonu FW21 video zapisom u režiji foto dvojca Inez & Vinoodh. Kreativna direktorka brenda Chanel kreirala je kolekciju koja odražava pariski cool chic sa opuštenim, sportskim siluetama.

Čak nakon prvih tizera nove Chanel revije mogli smo pretpostaviti koja je era ovog puta inspirisala Virginie Viard. Pesma Diane Ross, dramatična šminka sa naglašenim očima manekenke Lole Nicon, svetlucava zavesa sa resama - sve nas je to podsetilo na sedamdesete.

Zapravo, ideja o kolekciji utemeljena je na dva primarna izvora. „Ova kolekcija je kombinacija dva uticaja: atmosfere odmora na skijalištu, koju obožavam, i određene ideje o pariskom šiku od 1970-ih do danas“, objašnjava kreativna direktorka.

U kolekciji su se pojavili kaputi, krznene čizme, skijaške cipele i prošiveni kombinezoni sa kultnim CC logotipom upareni sa jaknama od tvida. Ove sezone nije bilo visokih potpetica i svečanih odela – heroina kolekcije je odmarala, ali i dok odmara ona ostaje ikona stila.

Sama prezentacija bila je prava poslastica. Umesto grandiozne sale, odabrane su male salonske sobe, modeli koji se sami šminkaju, osmehuju se i razgovaraju jedni s drugima: sve je to podsećalo na stare salonske revije, koje su izgledale mnogo opuštenije i prijatnije. „Možda je to zbog vremena u kojem živimo, ali želela sam da osmislim nešto vrlo toplo i živo. Setila sam se starih revija o kojima mi je pričao Karl Lagerfeld, gde su se sami modeli oblačili i šminkali“, prokomentarisala je Virginie Viard svoju ideju.

Jednostavno rečeno, Chanel žene u sezoni jesen/zima su cool, šik i seksi, barem u viziji Virginie Viard i Chanel.

foto: harpersbazaar.ru

Pročitajte još

Pročitaj još