Chanel nas vodi na izlet Mediteranom – pogledajte novu Cruise kolekciju

Šarm 60-ih u novoj kolekciji francuskog brenda.

Sa svakim danom, 2020. godina postaje sve više pamtljiva i značajna: pandemija, neredi, samoizolacija … Ćovečanstvu je upravo potrebno nešto nadahnjujuće. „Show must go on“ rekla je dizajnerka Virginie Viard, uvodeći nas u novu Chanel cruise kolekciju. Čak i ako smo je videli samo na Internetu, a ne na ostrvu Kapri, to ne umanjuje efekat koji stvaraju besprekorni kostimi, farmerke u stilu 60-ih, lagane haljine i zavodljivi kupaći kostimi.

Trend „ostrva, miris eukaliptusa, ružičaste nijanse Bougainvile … sve se to odražava i na novu Chanel kolekciju. Bila sam inspirisana slobodnim i ležernim stajlinzima legendarnih glumica 60-ih koje su odmarale na francuskoj rivijeri. Želela sam da to bude sva garderoba koja može da stane u mali kofer na točkovima, pa smo stvorili multifunkcionalne stvari: duge suknje se pretvaraju u haljine bez naramenica, jakne se tokom dana mogu nositi preko bikinija, a noću sa topom i farmerkama. Lagane suknje omogućuju vam da se slobodno krećete, a ružičasti kostimi postaju “druga koža”, kaže Virginie Viard.

Atmosfera 60-ih godina vidi se u voluminoznim kardiganima koji se mogu nositi preko kupaćih kostima i ležernih bermuda. Glavna nijansa leta, prema kreativnoj direktorki kompanije Chanel, nije samo „Bougainville Pink“, već i snežno bela, crna, mornarsko plava i koralna.

foto:Chanel

 

Najnovije