Olivier Rousteing rekreirao kultne Jean Paul Gaultier modele

Kolekcija je svojevrsno putovanje kroz jedno od najodvažnijih Gaultier-ovih istorijskih poglavlja.

Jean Paul Gaultier zaslužan je za toliko popularnih modnih trendova i vanvremenskih motiva u dizajnu, da ih je, ponekad, teško sve zapamtiti. Srećom, kolekcija visoke mode Olivier Rousteing-a za francusku kuću, prikazana na Couture Fashion Week-u u Parizu, služi kao smeli podsetnik na svaki od njih.

Inspirisan nasleđem penzionisanog dizajnera i njegove legendarne kolekcije iz 1994. “Les Tatouages”, započeo je proces kreiranja ne izostavljajući ni jedan Jean Paul Gaultier elemenat. Uz to, kreativni direktor Balmain-a, stavio je svoj obrt na te kodove.

Gaultier-ove čuvene mornarske pruge utkao je na grunge košuljama, ali i prekrio printom tetovaža na prozirnim bluzama. Videli smo i bezbroj iteracija konusnog oblika grudnjaka brenda, koji je Madonna proslavila – na korsetima, blejzerima i haljinama. Rousteing zaista pomera granice kada su materijali u pitanju, uključujući i skulpturalne metalne haljine kao omaž čuvenim Gaultier.ovim Le Male i Classique bočicama parfema u limenci. 

Olivier je doneo kolekciji i neke od svojih prepoznatljivih Balmain potpisa, poput haljina sa preteranim siluetama kukova i ramena.

Kim Kardashian bila je prisutna, noseći rimejk Madonnine haljine iz 1992. sa AMFAR Gale. No, Kim je ublažila glavnu karakteristiku čuvene Madge haljine, a to su gole grudi koje je pop zvezda otkrila na kraju događaja, šokirajući publiku. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Možda nije najnovija inspiracija, ali nas je vratila u jedan od najmoćnijih perioda famoznog ateljea. Čitavu kolekciju pogledajte u galeriji.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije