Harper's Bazaar Srbija

Modni spektakl: Dior predstavio cruise kolekciju inspirisanu flamenkom

Raskošna revija održana je na trgu u andaluzijskoj prestonici.

Andaluzijska “drama” kuće Christian Dior odigrala se u centru Sevilje, a da se pretvori u pravi modni spektakl bile su potrebne dve flamenko zvezde romske nacionalnosti, 40 plesača i 110 modela iz cruise kolekcije.

Oslonivši se na špansku istoriju i tradiciju, zanat, ženske heroine sa juga Španije, kreativna direktorka kuće, Maria Grazia Chiuri,  napravila je impresivan šou.

Osim toreadora, Chiurijevu je nadahnula Carmen Amaya, prva plesačica flamenka romskog porekla – koja se proslavila pedesetih godina prošlog veka u Parizu, a nadimak joj je bio La Capitana jer je nosila mušku odeću.

Upravo je ideja androginog, feminističkog odevanja lajt motiv Diorove cruise kolekcije koja kroz krojeve, materijale i boje prati Amayinu priču o uspehu. Počast andaluzijskoj tradiciji i talentovanoj plesačici iz siromašne četvrti Barselone, Chiuri je odala sa čak sto modela, među kojima dominiraju svečane haljine i odela.

– Zaista volim ovo područje jer tu osećate da je tradicija živa. U svemu tome prepoznajem sebe, a sa Amayom osećam snažnu povezanost, izjavila je Maria nakon revije.

Ako želite da izgledate strastveno i moćno, kao neko ko poštuje tradiciju i ručni rad, pogledajte nove modele Diorove cruise kolekcije u galeriji.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije