Dolce & Gabanna predstavili najekskluzivniju kolekciju

Ništa nije slučajno u slučaju "Domenico

Od 2012. sa liste od svega 100 eksluzivnih klijenata, pa do danas, spisak se usedmostručio.

Danas pristup najprefinjenijoj haute couture kolekciji koju potpisuju Domenico Dolce & Stefano Gabbana, ima 750 klijenata iz čitavog sveta.

Tretman svakog komada ove kolekcije podrazumeva apsolutnu izvrsnost, preko najfinijih, najskupljih tkanina do ručnog rada. Naravno, u pitanju je limitiran broj modela, koji se takođe pravi po merama.

Šta je još posebno kod ove kolekcije pod imenom Alta Moda?

Dizajneri objašnjavaju da je u pitanju više od opipljivih elemenata. Alta moda predstavlja sam dnk brenda zasnovan na inspiraciji žilom kucavicom Italije – jedinstvenom Sicilijom.

Nikako nije u pitanju samo odeća, dva metra bisera, svile i nabora. To nikako nije samo jedna haljina. U Alta Modi vi ste uvek protagonista sopstvene drame”, objašnjava Domenico.

Jasno zašto je onda za desetogodišnjicu ove specijalne kolekcije upotrebljen upravo element drame kao vodeći za čitavu postavku revije.

Tokom čak četiri dana svečanosti vezanih za Alta Modu na Siciliji, koje su uključivale koncert u grčkom amfiteatru iz 5. veka pre nove ere, večeru u klubu na plaži uz vatromet, te plesnu zabavu u sitne sate sa klijentima koji su svaki ponaosob bili obučeni u različite kreacije kolekcije, prikazana je veličina kuće Dolce & Gabbana, ali i odanost njenih vernih sledbenika.

Revija je pak bila posebna vrsta spektakla, koji je održan na istorisjkom trgu pod nazivom Duomo Square, a započeta je uz odlomak i rekonstrukciju opera Cavalliera Rusticana, koja govori o ljubavnom trouglu.

Dakle, drama!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)

Pored klijentele iz sveta biznisa, čija imena dizajneri ne žele da otkriju, reviju su iz prvih redova ispratile i čuvene holivudske zvezde koje su dugogodišnji obožavaoci brenda: Helen Mirren, Mariah Carey i Sharon Stone.

Tekst: M.Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije