Portonovi
Moda / Revije

Haljine i kombinezoni sa optičkim iluzijama u novoj kolekciji Stella McCartney

Stella McCartney, britanska kraljica održive mode, predstavila je svoju kolekciju jesen/zima 2021/22 u galeriji Tate Modern.

Cilj Stelle McCartney ove sezone bio je kombinovanje fantazije sa stvarnošću. Prema rečima dizajnerke, tokom rada na kolekciji inspirisala ju je sopstvena abeceda o vrednostima brenda koja je prvi put predstavljena u jesen 2020. godine. Ovo je dokument A do Z, koji opisuje značenje svih pojmova, od A – odgovornost do Z – nula otpada. Stella McCartney je izabrala slovo „D“, koje povezuje sa rečju „Desire – želja“.

Kao i svi mi, kreativni tim Stelle McCartney užasno je umoran od karantina, maski i sveprisutne sportske odeće. Otuda želja da uroni u kulturu londonske klupske scene i osmisli živopisnu, živahnu, ali istovremeno i praktičnu garderobu za ljubitelje brenda za sledeću jesen. U kolekciji smo videli obilje optičkih otisaka, draperiju od recikliranog satena, čizme posute pastelnim sjajem na stabilnoj glomaznoj peti, eksplozivne svetle boje, šljokice, lureks, sjajne kombinezone u disko stilu – jednostavno je nemoguće izdvojiti jednu ili čak par akcenata u kolekciji.

Ali brend bi izgubio DNK ako bi zaboravio na praktičnost. Ako ste se umorili od ekstravagancije, tu su bomber jakne od recikliranog najlona, sakoi prevelike siluete, besprekorni karirani kaputi i gumene čizme u stilu britanskih lovaca i ribara.

foto:harpersbazaar.ru

Pročitajte još