Italijanski san: nova kolekcija Dolce & Gabbana Alta Moda

Italijanska modna kuća Dolce & Gabbana predstavila je novu kolekciju couture Alta Moda 2020.

Ovaj put lokacija za izložbu bila je luksuzna vila u Milanu, a sama kolekcija nazvana je „La Bella Vita“.

Izvor inspiracije za dizajnere bila su prelepa italijanska letovališta koja su svojevremeno obožavale slavne ličnosti 1950-1960-ih: Jackie Kennedy, Aristotle Onassis, Bridget Bardot, Sofia Loren i Gianni Agnelli.

Tako nas kreativni duo Stefano Gabanna i Domenico Dolce poziva na uzbudljivo putovanje kroz Italiju, odnosno Portofino, Kapri, Amalfi, Veneciju i Komo. Nova Alta Moda kolekcija je lagana, šarena i prozračna. Uključuje vez, otiske i detalje inspirisane cvećem italijanskih vrtova, slikovite freske u renesansnim vilama s pogledom na Sredozemno more, ikoničnu majoliku i obožavane citruse ostrva Kapri.

Najupčatljivije kreacije kolekcije Dolce & Gabbana Alta Moda 2020 bile su svetle haljine napravljene od lagane svilene tkanine koje podsećaju na luksuzni život zvezda. Kolekcija je izgrađena na lepršavim i opuštenim siluetama, uključujući elegantne kaftane, kombinezone, kimono haljine, prozračne bluze i pantalone. Poput svetlih razglednica italijanskih letovališta, mnoge su haljine bile ukrašene skicama primorskih gradova, a svilene marame obično vezane oko vrata, pretvorile su se u turbane ili čak u cele haljine.

Život La Bella Vita takođe se pojavio u obliku polka-dots šifona ili cvetnih printeva, stavljenih na senzualne i ženstvene haljine. U međuvremenu, kaftani sa životinjskim uzorcima predstavljali su najekscentričniji deo 1960-ih.

Najnovije