Lutke od papira i kolaži u novom lookbook-u JW Anderson

Jonathan Anderson je ponovo smislio neobičan način da pokaže kolekciju.

Kada nam se desio karantin, dizajneri su se suočili sa gotovo nemogućim zadatkom brzog izmišljanja novih formata komunikacije sa potrošačima koji bi mogli efikasno zameniti tradicionalne revije. Budući da je vremena bilo malo i da su se odluke morale donositi u hodu, mnogi nisu mogli da se snađu i ponude nešto zanimljivije od standardnog lookbooka ili skromnog mini filma.

Ali Jonathan Anderson je pokazao  domišljatost i prvi je uradio nešto što oduzima dah i za šta nije potrebno lično prisustvo - za predstavljanje kolekcije „Cruise“ 2021. napravio je „reviju u kutiji“ - sa fotografijama i uzorcima tkanina. Zatim su ove kutije, koje su primili kupci i modni urednici, munjevito proleteli kroz feed-ove društvenih mreža. Naravno, nakon tako snažnog nastupa, svi su se radovali premijeri nove prolećno/letnje kolekcije JW Anderson.

Ovaj put, dizajner je odlučio da krene već isprobanim putem - prikazao je nove stvari u lookbook-u u vidu kolaža. Fotografije modela u novosezonskoj odeći su izrezane u maniru papirnih lutki sa kojima ste se verovatno igrali kao dete i smeštene na pozadini fotografija biljaka i prirodnih pejzaža. Tako je na potpuno nov način protumačio temu jedinstva sa prirodom, koju mnogi dizajneri promovišu u prvim kolekcijama nakon karantina.

Sama kolekcija prati Andersonov već prepoznatljiv stil - smelih, zaobljenih oblika, raskošnog dekora i silueta inspirisanih srednjovekovnom odećom. Sve što je očigledno inspirisano pelerinama zaslužuje posebnu pažnju - dizajner se ne umara da svaki put tako poznat komad gornje odeće protumači na nov način. Biće zanimljivo pogledati prezentaciju brenda za sledećih šest meseci - da li će Jonathan želeti da se vrati svojim uobičajenim revijama ili će takvo preispitivanje osećanja i sećanja iz detinjstva dati značajniji rezultat?

 

 

Pročitaj još iz kategorije Revije