Harper's Bazaar Srbija

MM6 Maison Margiela – kolekcija SS21 ponovo otkriva kancelarijski stil

Nova kolekcija MM6 Maison Margiela je predstavljena kratkim filmom.

Bez piste, bez naročito impresivnih elemenata, uz jednostavan, ali apsolutno efikasan „zoom in zoom out“ kreativni tim MM6 Maison Margiela predstavio je svoju SS21 kolekciju filmom koji je uživo emitovan na društvenim mrežama.

Kolekcija za sledeću sezonu ponovo otkriva novi stil „9 do 5“, obično kancelarijski, koji je stekao hibridne karakteristike zahvaljujući radu na daljinu i promenama koje nameće Covid. Ove promene navele su tim MM6 Maison Margiela da zamisli dekonstruisane i obnovljene delove, „isečene i ponovo ušivene u nove forme“ kako kuća obično navodi za svoju kolekciju, u nastojanju da posluži ovom novom stanju zamagljene i nerazlučive linije između toga kako se oblačimo za posao, a kako kod kuće.

Sakoi i košulje, košulje koje se nose kao haljine, maksi suknje, majice, široki kompleti koji podsećaju na pidžame, maksi dekorisane teksas suknje u kombinaciji sa prevelikim majicama – kolekcija nudi osvežavajuće komade koji kreiraju kancelarijski look. Od posebnog interesa su dodaci, u kojima nalazimo pamučne torbice, priveske koji imaju oblik jednog kamena, nakit, dugačke kožne rukavice, ali i čizme sa potpisom MM6’s “6 stamp”.

Najnovije