Modna revolucija na pistama u Parizu

Pogledajte poslednje Haute Couture kolekcije prestižnih modnih kuća!

DIOR Haute Couture SS 23

Čitav niz zanimljivosti i činjenica prate dizajn i izradu modela koji nose epitet visoka moda, uz poseban osvrt na vrtoglave cifre i cene. Doživljavamo je kao misteriju, kao nešto nedostižno, pace of art, Monalizu u Luvru, Mikelanđelovu Sikstinsku kapelu u Rimu.

I zaista tih 150 sati (prosečno) ručne izrade (ne manje od 70 posto), vez, svila, najkvalitetniji materijali i dizajn koji pleni, i ove godine su nas razoružali i ostavili bez daha. Pariska pista, iznova, opravdala je epitet modnog epicentra.

I dok kreativni direktor modne kuće VALENTINO, Pierpaolo Piccioli, samouvereno pomera granice na modnom nebu u vidu vanvremenskog manifesta ženske slobode i samopouzdanja,  beskompromisna oda ženstvenosti  dolazi nam od CHANEL-a i DIOR-a (i zaista poneli bismo apsolutno svaki look).

Vilinska energija plenila je FENDI pistom, uz fine linije, luksuz i prefinjenu estetiku, dok nam duboka istorija brenda ne ostavlja mnogo prostora za ekscentrično eksperimentisanje.To nije bio slučaj kod MUGLER-a, brend koji se revolucionarnom revijom nakon trogodišnje pauze vratio na pistu uz njima prepoznatljiv kasting i subverzivan dizajn.

U željnom iščekivanju budućih kolekcija izdvojili smo neke od najupečatljivijih lookova koje možete istražiti klikom na galeriju koja je pred vama.

Tekst: M.K
Foto: Profimedia

 

 

Najnovije