MQ Vienna fashion week Nardou couture

Beč je uvek bio prestonica kulture, ali i mode, koja je neraskidivi deo iste.

Na upravo održanom MQ Vienna fashion weeku,  jednom od najbitnijih modnih događaja u Evropi, 65 svetskih brendova predstavilo je svoje kolekcije za sezonu proleće –leto 20/21. Ispred Museum Quartir-a,   centralnog zdanja umetničke četvrti  u Beču, među kreatorima visoke mode svoju najnoviju kolekciju predstavio je dizajner Fernando Bernardou ispred Nardo coture-a, čime je obeležio 6 godina postojanja svog brenda.

Ovaj Paragvajac francuskog porekla bio je inspirisan  gradom Torgau na obali reke Elve gde se nalazi njegov atelje. Kolekcija je kako kaže sam dizajner mešavina evropskog šika i latino zavodljivosti. Kada je prošao defile revija je ispraćena gromoglasnim aplauzom, kao i sjajnim kritikama što je samo još jedna stepenica u karijeri ovog mladog dizajnera. Ono sto je zanimljivo je da je preko 40 modela, koliko ih je predstavio na ovom prestižnom događaju izrađeno u Srbiji, odakle direktno idu na svetske modne piste.

Kako saznajemo, ovaj dizajner je pre četiri godine imao jednu od svojih revija i na Beogradskoj nedelji mode kada se zaljubio u našu prestonicu i odlučio da ovde preseli proizvodnju. Kakao navodi želi da svojom umetnošću poveže ceo svet, a da je jedna od nezaobilaznih destinacija i Beograd.

Fotografije oficijalno sa MQ Vienna fashion week fotograf ©Thomas Lerch

Die Fotos dürfen bei Namensnennung honorarfrei verwendet werden.

Pročitaj još iz kategorije Revije