Holivudski glumci “ukrali šou” na Prada muškoj reviji

Filmske legende Kyle MacLachlan i Jeff Goldblum demonstrirale su na pisti svoj neprolazni glumački šarm.

Radna etika mutirala je u poslednjih nekoliko godina od tradicionalnih radnih struktura ka digitalnim i ličnim interesima. U tom maniru, kreativni direktori modne kuće Prada, Miuccia Prada i Raf Simons, odali su počast kancelarijskoj odeći na milanskoj nedelji mode, predstavljajući mušku kolekciju za jesen/zimu 2022. Pod nazivom “Body of work” dizajn se bazirao na muškim siluetama i krojevima.

Velika zvezda 90-ih, poznata po svojoj epskoj ulozi u Twin Peaks-u, ali i u seriji “Seks i grad” Kyle MacLachlan, otvorio je reviju istaknutim izgledom u mornarsko-plavom kaputu ispod kog je nosio sjajni, plavi kombinezon, a koji je zaokružen detaljem u vidu rukavica. Futuristički, pomalo prigušen outfit otvorio je vrata smelijoj prezentaciji kaputa i odela od ravnih krojeva do prezategnutih formi, od kože do svile – upadljivog primera onoga što je modna kuća nazvala „univerzalnom odećom“.

Legenadrni glumac nije bio jedino iznenađenje večeri. Prada je medju modelima imala čak 10 glumačkih zvezda koje su prošetale pistom – Thomas Brodie-Sangstera, Asa Butterfielda, Jeff Goldbluma, Damson Idrisa, Kyle MacLachlana, Tom Merciear, Jaden Michaela, Louis Partridgea, Ashton Sandersa i Filippo Scottia.

Reviju je zatvorio holivudski veteran Goldblum u potpuno crnom outfitu, stavljajući u fokus kaput muškog, strukiranog kroja koji su krasili detalji u vidu krzna po obodu jakne i na rukavima, dodajući na taj način lakoću oštrom izgledu.

Nakon revije italijanska luksuzna kuća dala je kratko saopštenje: „Odeća je primer izgrađenog modernizma, te njena inherentna arhitektura služi da definiše oblik i formu. Telu je dat naglasak, ramena i struk su istaknuti kroz tradicionalno krojenje, a silueta se zatim pretvara u svakodnevnu garderobu – dve suprostavljene discipline spojene su zapravo u jednu. Kroz materijal i metodologiju, data je jednaka težina svakom tipu odeće – svakom aspektu stvarnosti se nudi značaj, sofisticiranost i poštovanje, vrednost koja traje.”

Foto: Profimedia

Priredila: T. Mišović

 

 

 

Najnovije