Harper's Bazaar Srbija

Najzrelija kolekcija Saint Laurenta do sada

Anthony Vaccarello ispoštovao je Yves Saint Laurenta kao nikada do sada!

Sofisticirano, elegantno sa prepoznatljivom dozom nenametljivog seksepila.

Ako postoji žena koja može da izgleda maksimalno seksepilno, zakopčana do grla u haljini do poda, sva u crnom, sa tek obrisima figure – to je onda Yves Saint Laurent žena.

Tanane, prefinjene, tako glamurozne, a tako jednostavne – ništa ne govori više o prepoznatljivom francuskom šiku od modela koji dolaze iz kuće jednog od najvećih modnih magova našeg vremena.

Anthony Vaccarello preuzeo je kreativnu dirigentsku palicu kuće pre punih šest godina i čini se da mu je upravo toliko trebalo se u potpunosti opusti, dopuštajući da ga dnk modne kuće Saint Laurent prodre u srž njegovih kolekcija.

Sav onaj glam punk, neizostavna crvena boja, mrežaste čarape i mini suknje – sve je to spakovano na dno ormana i čeka novu generaciju ćerki da postanu tinejdžerke i mlade buntovnice sa stavom.

Vaccarellova žena sada je prigrlila srž svoje ženstvenosti, koju joj je Yves podario kroz masculine krojeve, fluidne forme i bogate krznene teksture.

Vaccarellova žena prerasla je razmazan kreon, lateks, šljokice, čarape na tufnice i mini šortseve – sada slavi prefinjenost estetike 30-ih i 80-ih godina prošlog veka i oseća se samopuzdanije no ikada ranije.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije