Harper's Bazaar Srbija

Nicolas Ghesquiere predstavlja kolekciju sa porukom

Odeća za političke aktiviste i siluete 80-ih u kolekciji Louis Vuitton

Nicolas Ghesquiere otvorio je svoju novu reviju za Louis Vuitton kratkim političkim sloganom. Natpis na beloj dukserici glasi „Vote“ – i ne treba biti stručnjak za politiku da biste razumeli kome je upućen. U Sjedinjenim Državama uskoro počinju predsednički izbori, koji su već prećutno najavljeni kao najvažniji u istoriji zemlje. I dok čitav svet animirano prati debatu između Trumpa i Bidena, dizajneri se ne ustručavaju da svoj politički stav izraze modom. Zanimljivo je da je pre samo šest meseci Donald Trump presekao vrpcu na otvaranju fabrike LVMH sa sedištem u Teksasu.

Osim ove donekle neočekivane poruke kolekcije, Nicolas Ghesquiere je još jednom apsolutno briljirao i predstavio nam siluete u duhu 80-ih sa širokim ramenima, hiper-volumenima i retro-futurizmom. Kao što je to nekada činio u svojim kolekcijama Balenciaga, odlučio je da dopuni dukseve svojim ikoničnim futurističkim printovima, kao iz 80-ih, koji sada izgledaju još relevantnije – kako zbog popularnosti samog stila, tako i zbog svih nada koje polažemo u budućnost. Čini se da kroz takve stvari pokušavamo da uklonimo veo tajne i otkrijemo šta nas očekuje nakon pandemije. I želimo da verujemo da nas očekuje mnogo prijatnih i zanimljivih stvari.

Posebnu pažnju treba obratiti na brilijantno (u svakom smislu) krojenje – besprekorno kreirane jakne, od kojih su neke izrađene u tkaninama sa sjajnim srebrnim šljokicama apsolutno su dominirale ovom linijom. Aksesoari su se tradicionalno pokazali važnim za kuću, posebno torbe sa masivnim lancima (koji i dalje ostaju relevantni) i velikim kaiševima.

Generalno, kolekcija deluje optimistično i pomalo nostalgično – ali taman toliko da ne postane jedna velika aluzija na retro, ​​već da ostane sveža i relevantna.

Najnovije