Olivier Rousteing predstavio Balmain modnu reviju usred Sene

Kao simbol kraja karantina.

Balmain couture revija održana je uoči početka Pariske nedelje mode, koja počinje danas. Kreativni direktor modne kuće Olivier Rousteing upriličio je predstavu u neobičnom formatu: modeli su defilovali brodom na reci Sena.

Modno krstarenje krenulo je od Ajfelovog tornja do katedrale Notr Dam. Revija je emitovana u realnom vremenu na TikTok-u. Prema ideji Oliviera revija je bila simbolična: dizajner je želeo da proslavi kraj karantina u Parizu, koji je trajao više od dva meseca. Pored toga, Rousteing je odlučio da se podseti da glavni grad Francuske i dalje ostaje modni glavni grad, iako luksuz postaje sve demokratskiji.

Modeli su pokazali ne samo stajlinge iz novih muških i ženskih kolekcija, već i modne predmete osnivača brenda Pierra Balmaina, kao i proizvode njegovih naslednika: Oscar de La Rente i Erika Mortensena.

Olivier Rousteing podsetio je publiku na bogatu istoriju Balmaina, jer ove godine modna kuća slavi 75. godišnjicu. Umetnički direktor Andrew Makadsi, koji već nekoliko godina sarađuje sa Beyonce, pomogao je u organizovanju revije. Za atmosferu su bili zaslužni i plesači poznatog koreografa Jean-Charles Jousni, koga je inspirisao pokret Black Lives Matter i novi pozivi na pravdu i jednakost.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OLIVIER R. (@olivier_rousteing) onJul 5, 2020 at 4:24pm PDT

Najnovije