Otisci Fornasettija u novoj kolekciji Louis Vuitton

Prema tradiciji, Nedelja mode u Parizu zatvorena je revijom brenda Louis Vuitton.

Kolekcija je održana u Luvru, i ovaj put poznati brend ni sa kim nije delio „vreme emitovanja“. Ukoliko mislite da je ceo dan za jednu reviju mnogo, grešite jer su Nicolas Ghesquiere i njegov tim pripremili nešto posebno.

Dan pre revije modna kuća je zaintrigirala goste pozivnicama: nagovestili su saradnju sa Fornasettijem. Zanimljivo je to da su ikonični tanjiri sa licima umetnika i dekoratera Piera Fornasettija odavno postali stvarni predmeti želje, ali do sada nisu imali svoj modni debi - makar ne u ovom maniru. 

Francuska kuća je odlučila da umesto čuvenog portreta operske dive Line Kavalijeri, koristi likove sa novčića. I odlučili su da temu antike nastave i u siluetama.

I dok su nas prošle zime dizajneri nagovarali da stavimo oklop i ne izlazimo iz svojih domova bez mača poput okorelih ratnika, ove sezone, oklope menjamo haljinama sa plisiranim detaljima i toplim ogrtačima. Improvizovanom modnom pistom prodefilovale su suknje od tila, prsluci, pelerine i haljine, dok je dizajner takođe predstavio i bermude sa bočnim prugama, kao i predimenzionirane jakne sa naglašenim ramenima. 

Stajlinzi modela dopunjeni su čizmama sa kopčom i torbama u obliku glava drevnih grčkih i rimskih boginja.  

foto:bazaar.ru

Pročitajte još

Pročitaj još