Pre fall 2021 kolekcija Dior predstavljena je u Šangaju

Dior je na šangajskoj Nedelji mode učestvovao kao „počasni gost“, čime je prvi put predstavljena kolekcija pre fall 2021 na modnoj pisti.

Revija se održala u Long Museum West Bundu, u kineskoj prestonici, gradu koji je, kako kuća napominje, „monsieur Dior obožavao zbog njegove energije“.

Za Mariu Graziu Chiuri ovaj događaj „predstavlja jedinstvenu priliku da u svoje kreacije ulije vizuelnu snagu i novu energiju“, kaže se u saopštenju francuske kuće, dok se takođe navodi da revija „ima umetničke reference, od pop-arta Richard Hamiltona do novog futurizma Marca Lodola“.

Ne trebaju vam detaljni opisi da biste razumeli estetiku disko stila koji prožima Diorovu kolekciju. Velike šljokice, metalik tkanine, fluo nijanse, mrežice, ružičasti til, čipka, sve su to elementi koji sačinjavaju kolekciju posvećenu zabavama koje su pred nama. Takođe u kolekciji posebno mesto zauzima animal otisak koji je jasna referenca – i počast – Mizzi Bricard, jednoj od najelegantnijih muza gospodina Diora, koja se retko pojavljivala bez leopard printa.

Čitava scena, gde je predstavljena kolekcija bila je prilagođena atmosferi diskoteke, sa ogromnim disko kuglama koje su visile sa plafona, dok su zidovi bili ukrašeni velikim zlatnim šljokicama.

Pogledajte kolekciju u galeriji fotografija:

foto:hb.ru

Najnovije