Povratak korenima: Šta smo videli, a šta nas tek očekuje na Nedelji mode u Parizu

Publika željno iščekuje nekoliko revija, među kojima i "pokajničku" kolekciju brenda Balenciaga.

Iako je zvanično otvorena u ponedeljak, Nedelja mode u Parizu počela je u utorak, revijama kuća Christian Dior i Saint Laurent. Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorka Diora prikazala je mračniju ready to wear kolekciju nego ranijih godina, a opet glamuroznu i seksi. Ako sudimo prema njenoj reviji, sam početak PFW-a bio je spektakularan, ali, verovatno ni blizu onoga što nas tek očekuje. 

Ovo je prva Nedelja mode na kojoj učestvuje brend Balenciaga, nakon skandala sa dečjom pornografijom, i prilika da Demna Gvasalia, kreativni direktor kuće, predstavi novu jesenju kolekciju publici.  

– Odlučio sam da se vratim svojim modnim korenima, kao i korenima samog brenda Balenciaga, a koji se tiče pravljenja kvalitetne odeće, a ne stvaranja imidža i buzza, izjavio je Demna. 

Balenciagina revija sigurno je jedna od najiščekivanijih, ali tu su i debi uspešnog mladog britanskog dizajnera Harrisa Reeda za Ninu Ricci, kao i prikazivanje prve kolekcije kuće Paco Rabanne, nakon smrti osnivača brenda početkom ove godine i kolekcije muža Viviane Westwood, nakon njene smrti, kao i revije tri britanske dizajnerke koje su se preselile u Pariz: Stelle McCartney, Victorie Beckham i Sare Burton, kreativne direktorke modne kuće Alexander McQueen.

Brend Paco Rabbane je novom kolekcijom odao počast osnivaču kuće: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne)

I  to nije sve. Na Nedelji mode u francuskoj prestonici biće prikazana prva revija brenda Schiaparelli nakon jedne od najkontroverznijih revija na Nedelji visoke mode početkom godine, kada su na pistu izašle manekenke u haljinama sa našivenim glavama životinja.

– Ovog puta nećemo srušiti internet, izjavio je Daniel Roseberry, kreativni direktor brenda Schiaparelli, dodavši da je nova kolekcija napravljena za klijente njegove kuće, da je inspirisana njima i da je, ovog puta, imao želju da napravi nešto udobno, prirodno. senzualno. “Ovog puta akcenat nije na performansu, već na modnoj liniji”, izjavio je dizajner. 

Kuckanje poruka & hod po pisti – revija brenda Courrèges: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by courrèges (@courreges)

Još jedna lepa stvar u vezi sa Pariskom nedeljom mode jeste povratak imena Pierre Cardin na modne piste, nakon dve i po decenije (i tri godine nakon smrti osnivača kuće), a očekuju nas i revije brendova Off-White, Chloe, Rick Owens, Givenchy, Loewe, Alexandre Vauthier, Issey Miyake, Giambatista Valli, Coperni, Hermes, Rochas, Elie Saab, Comme des Garcons, Lanvin, Valentino, Paul Smith, Zimmermann, Louis Vuitton, Sacai, Chanel, Miu Miu i druge.

U nastavku pogledajte šta smo videli do sada: 

CHRISTIAN DIOR

BALMAIN 

SAINT LAURENT 

PACO RABANNE 

DRIES VAN NOTEN

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

 

 

Najnovije