Runway Report: Šta smo videli na Nedelji mode u Londonu

Bez Vivienne Westwood, ali u njenu čast.

Londonska nedelja mode, tradicionalno, počela je odmah iza Njujorške – 17. februara i traje još samo jedan dan, pre nego što se preseli u Milano i završi u Parizu. Poznata po mladalačkom duhu, alternativnim revijama, eksperimentima i pomeranju granica dizajnera koji su uglavnom, kao i naša Roksanda Ilinčić, završili uticajnu umetničku školu Central Saint Martins, ništa nije bila drugačija ni ove godine.

Počela je odavanjem počasti preminuloj kraljici mode, dami Vivienne Westwood, kojoj su prisustvovali Kate Moss, Victoria Beckham, Marc Jacobs, Elle Fanning i mnogi drugi, dok je Viviennino nasleđe nesumnjivo uticalo na sve revije koje smo kasnije videli na pistama LFW-a. 

 

 

JW Anderson obeležio je 15 godina rada revijom koju je posvetio svom heroju Michaelu Klarku, vrhunskom škotskom igraču i koreografu koji je poznat po mešanju plesa sa pop kulturom i savremenom umetnošću. U ponedeljak, 20. februara, sve očli bile su uprte u Daniela Leeja, nekadašnjeg kreativnog direktora brenda Bottega Veneta koji je debitovao u Burberryju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Burberry (@burberry)

Nove kolekciju za jesen 2023 predstavili su Roksanda, Christopher Kane, Simone Rocha, Nensi Dojaka, Molly Godard, Erdem, SS Daley, Haris Reed – koji je prikazao  poslednju samostalnu kolekciju pre nego što, za dve nedelje, debituje kao kreativni direktor modne kuće Nina Ricci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harris Reed (@harris_reed)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije