Savršena razglednica iz Rima

Sinoć je, spektakularnom revijom, predstavljena haute couture kolekcija za jesen / zimu 22-23 modne kuće Valentino.

“Svet se meja, i to ne nužno na bolje”, reči su kreativnog direktora modne kuće Valentino, Pierpaolo-a Piccioli-ja. Njegov odgovor, kako sam ističe, na svet kakvim ga on vidi danas jeste lepota i kreativnost. “Lepota je otpor, a ne bežanje, dok je kreativnost jedino sredstvo za suprotstavljanje diktatorskim odlukama”, moto je čuvenog kreativnog direktora.

Način na koji on odgovara današnjici u vidu lepote i čudesnog i bajkovitog modnog dizajna prikazao nam je u petak uveče, i mnoge ostavio sa suzom u očima doslovno, uključujući Giancarlo Giammetti i Naomi Campbell koji su sedeli na dnu španskih stepenica, zajedno sa Anne Hathaway, Ariana-om DeBose, Ashley Park, Kate Hudson i mnogim drugim poštovaocima čuvenog brenda.

Dok je sunce zalazilo 102 modela graciozno su silazila niz stepenice, Piccioli-jeve haljine lepršale su na večernjem povetarcu, uz magičan Labrinth-ov glas koji je dopirao sa vrha stepenica.

Piccioli-jevi inkluzivni pogledi na modu komunicirani su jasno, videli smo modele različite etničke pripadnosti starosti i izgleda uz muškarce koji su, takođe, prošetali pistom. Njegov pogled na modu rado su prihvatile i njegove saradnice, krojačice, koje su se zajedno poklonile sa njim, što je za njega uobičajno. Kolekcija koja nosi naziv “Početak”, direktno ne referira na rad kreativnog direktora uzmemo li u obzir sada već njegov dug staž u brendu, ali on sam ističe da je u modi uvek nov početak

I ako se direktno ne poziva na Garavanijev rad, trodimenzionalne crvene ruže aplicirane su na neke od komada. Lakoća i volumen ključni su atributi kolekcije, što je činilo idealnu kombinaciju sa španskim stepenicama, dakle modeli su delovali gotovo bestežinsko, kao da lebde. Perje je prisutno svuda, od crvenog kaputa do zelene neonske haljine, zatim videli smo savršeno skrojene pelerine, odelo od šljokica, čipku, uz dominaciju crvene, narandžaste, i smaragdno zelene.

Klikom na galeriju istražite neke od najlepših look-ova iz pomenute kolekcije.

Priredila: M. Kitić
Foto: Profimedia

Najnovije