Harper's Bazaar Srbija

Šortsevi sa štiklama i balske haljine sa patikama u novoj kolekciji Dolce & Gabbana Alta Moda

Virtuelno putovanje Italijom tokom pandemije.

Apsolutno sve kolekcije Dolce & Gabbana posvećene su Italiji. Ali revije Alta Moda uvek imaju posebno mesto u srcu dizajnera. Uvek je to suština Italije – duhom, bojom i oblikom. Ovo je posebno važno tokom pandemije i zatvorenih granica, kada nam putovanje nije dostupno – a mnogima je Apeninsko poluostrvo verovatno već mnogo nedostajalo.

Nova modna kolekcija bila je posvećena dvema temama – Milanu i italijanskoj porodici (naravno!). Raskošna barokna sala italijanske palate, a istovremeno – dinamični duh modernih milanskih ulica, ogledali su se u šemi boja: bogata crvena i smaragdno zelena, zlatna i srebrna smenjivale su se sa blicevima svetlih nijansi kroz sportsku odeću. Isti kontrast je prikazan i u obliku: balske haljine se kombinuju sa sportskim šortsevima i bomber jaknama.

Ovo je svojevrsna kolektivna slika Italije, gde sve novo skladno koegzistira sa antikom, a luksuzno i barokno – sa modernim i tehnološkim.

Format prezentacije je takođe bio neobičan – po prvi put su, umesto tradicionalne revije, Dolce & Gabbana bili prinuđeni da se ograniče na mini film. Ipak, ispalo je sve vrlo vedro i prikazano od srca. Učešće modela različitih godina generalno je sve ovo pretvorilo u neku vrstu prijatnih porodičnih okupljanja – što je, pak, veoma u duhu italijanskog brenda.

I ko će posle toga reći da su virtuelne projekcije dosadne?

harpersbazaar.ru

Najnovije