Moda / Revije

Sportski šik – predlog Miuccie Prade za proleće/leto 2021

Šta fudbalska utakmica može imati zajedničko sa modnom revijom? Prema Pradi, oba formata nude radost i zabavu gledaocu.

Tako je poslednjeg dana pariske Nedelje mode dizajnerka predstavila svoju kolekciju proleće/ leto 2021 za Miu Miu, odu sportskom šiku.

Modna pista transformisana je u moderan stadion – sa belom pozadinom sa velikim reflektorima gde je klasični travnjak zamenjen ružičastim, dok su na mestu gde bi obično bile tribine bili veliki ekrani. Kroz Zoom, verni obožavaoci kuće (među njima Alexa Chung, Suki Waterhouse, Chloë Sevigny, Susie Bubble i Joanna Lumley) gledali su reviju iz udobnosti svog doma. Ćerka Kate Moss, Lila, otvorila je reviju dok je debitovala u crnom sakou, svetloplavoj košulji i mini suknji sa kristalima.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Miu Miu (@miumiu) onOct 6, 2020 at 4:31am PDT

U ovoj kolekciji, Miuccia Prada uspela je da kombinuje sportsku odeću sa večernjom, dva kontradiktorna elementa koja su se poklapala na pravi način. Polo majice sa estetikom 70-ih kombinovane su sa svilenim suknjama u punoj boji, somotski fitnes setovi sa statement jaknama, haljine u pastelnim nijansama sa sportskim papučama sa štiklama i suknje u strogoj, minimalnoj liniji sa topovima od organze.

Miuccia Prada je organizovala šik fudbalsku utakmicu predlažući cool verziju sportskog šika koju će moderne devojke sigurno voleti sledećeg proleća. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Miu Miu (@miumiu) onOct 6, 2020 at 5:10am PDT

Pročitajte još