Šta nose muškarci u Milanu tokom Nedelje mode?

Od 18. do 22. juna tekuće godine održana je milanska “Uomo” nedelja mode.

Kolekcije za narednu letnju sezonu, dakle proleće/leto 2023, tokom prethodnih par dana predstavili su neki od najvećih modnih diazjnera i brendova današnjice.

Od kojih se naravno najviše ističu oni italijanski: Dolce&Gabbana, Fendi, Prada, Emporio Armani, Missoni, Etro, MSGM, Gucci, Moschino i Giorgio Armani, ali i mnogi drugi.

Svaki od dizajnera diktira određen stil, te se u skladu sa njim oblači i publika koja posećuje revije. Dok oni koji imaju privilegiju da se nađu u prvim redovima, isto tako imaju privilegiju da se pojave u komadima koji su vodeći deo aktuelne kolekcije.

Među licima u prvom redu uvek imamo priliku da vidimo dobro poznate osmehe Holivuda, ali i ona koja krase evropska filmska platna, poput predivnog danskog glumca Madsa Mikkelsena koji je posetio reviju Giorgia Armanija, te turske filmske zvezde Cana Yamana i prezgodnog Michele Morrona koga znamo iz erotske romantične drame “365 dana”, koji su posetili Dolce & Gabbana reviju, dok je Pradu podržao holivudski šmeker Jake Gyllenhaal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@mads.mikkelsenlatinfan)

Kada su u pitanju stajlinzi poznatih lica na revijama, svi su igrali na sigurno – poštujući naravno kodeks odevanja koji podarzumeva da se na reviji određenog dizajnera stilizuje isključivo garderoba sa njegovim potpisom. Igra na sigurno bila je ovde istaknuta i po pitanju izbora modela, krojeva, boja. Nema mnogo pomaka od ustaljene teget na Armaniju, sivih tonova sa Prada potpisom ili bež i bordo kod Domenica i Dolce-a.

Međutim, kada su u pitanju ne tako poznati ili generalno nepoznati posetioci muške Nedelje mode u Milanu, kreativnost i odvažnost pri stilizovanju različitih kombinacija, značajno su zastupljene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

Kolorit, kolorit, kolorit i kombinacije dezena nije bilo moguće ne zapaziti. Potom fantastični, efektni aksesoari kako u vidu nakita, tako u vidu torbica i svakako izuzetno originalne obuće.

Chunky modeli prednjače po pitanju cipela, dok sandale i papuče preuzimaju primat po pitanju inovativnih i najomiljenijih modela reklo bi se.

Najzastupljenija odevna kombinacija definitivno je bio komplet koji se sastojao od odgovarajućeg gornjeg dela uparenog sa šortsom, a omiljeni detalj je verovali ili ne: biserna ogrlica!

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije