Tiha pobuna i oda mladosti u prvoj ženskoj kolekciji Rafa Simonsa

Ovo je, bez preterivanja, istorijski događaj u svetu mode!

Ovo je, bez preterivanja, istorijski događaj u svetu mode!

Kada je Raf Simons najavio da će prvi put u istoriji svog brenda kreirati žensku kolekciju, internet je bukvalno eksplodirao. Mnoge je zanimalo kako će to izgledati, i što je najvažnije: kako će „teritoriju“ razgraničiti sa Pradom, gde je nedavno došao kao drugi kreativni direktor. Ali odmah je bilo jasno: ovo je, bez preterivanja, istorijski događaj. Štaviše, vrlo je logično: devojke godinama nose odeću Raf Simons aktivno kao i muškarci. Konačno, košulje ne moraju da pozajmljuju od svojih muževa i momaka. Prva ženska kolekcija nazvana je „Teenage dreams“.

Raf se još jednom okrenuo svojoj omiljenoj temi mladosti i tinejdžerskim pobunama. Međutim, ovog puta pobuna je izašla iznenađujuće tiho. I premda je u kolekciji bilo lako prepoznati elemente odeće supkultura karakterističnih za Simonsa i prilično agresivne kolaže sa fotografija (kao što znate, dizajner obično uz njihovu pomoć timu prenosi sve svoje ideje), opšte raspoloženje ipak se pokazalo mirnim, gotovo meditativnim.

Uprkos čak i otiscima sa rečima „Deca revolucije“ ovo mirno raspoloženje još jednom je istakla scenografija - jesenja šuma sa mahovinom umesto piste. Međutim, adolescenti se ponekad ne bune glasno i otvoreno, već se suzdržavaju i akumuliraju sve svoje emocije u sebi. Dakle, ovo takođe ima svoju nespornu logiku. Nije ništa manje logično da je Simons za prvu žensku kolekciju u svojoj ličnoj istoriji odlučio da prođe kroz sve svoje ikonične tehnike koje su ga proslavile: jednostavne linije, arhitektonske forme, izdužene siluete, obimne kapute, reference na subkulture i čiste boje - ovde je svega ovoga bilo u izobilju.

U određenom smislu, ovo je bila kao kolekcija najvećih hitova koje muzičari obično izdaju. Veoma dobra odluka za početak (i za verne obožavateljke koje su toliko dugo čekale svoje verzije klasične muške odeće).

Sačekaćemo dalji razvoj ove priče.

Pročitajte još

Pročitaj još