Harper's Bazaar Srbija

U čast duhovnosti i večnog grada! Mistična kolekcija modne kuće FENDI oduševila Pariz

Bezvremenost kao inspiracija kreativnog direktora Kim Jons-a rezultirala je kolekcijom koja savršeno spaja drevnu prošlost i fantastičnu budućnost.

Nakon filma kojim je predstavio svoju drugu FENDI houte couture kolekciju, Kim Jones se vratio na pistu u Parizu sa svojom trećom kolekcijom visoke mode za čuvenu italijansku modnu kuću.

I ove sezone, inspirisan drevnim Rimom pružio nam je vanvremenski modni užitak okrenuvši se modelima koji su prošarani motivima večnog grada. Uz naučnu fantastiku kao inspiraciju i pokretne oblake koji su bili žarište piste, modeli su kročili na nju kao da silaze sa neba. Mističnim koračanjem želeo je da nam predstavi ideju o Rimu kao svetom mestu.

Božanstvo i nebeska moć kao polazne tačke kolekcije, doprineli su da izbor materijala budu šljokice visokog sjaja koje naglašavaju vertikalne linije jasnih silueta, dok su modeli haljina koje jasno aludiraju na ratničke upotpunjene  dugačkim ogrtačima koji se prostiru po podu.

I dok su njegove ranije kolekcije imale potpuno drugačiji senzibilitet, došlo je do promene. Najnovija kolekcija prikazuje ženu kao ratnicu i super heroja, ženu koja je snažna i hrabra.

Haute couture kolekcija modne kuće FENDI za proleće/leto 2022. sasvim sigurno je dostojna muzeja, zato pogledajte sve look-ove je u galeriji koju smo pripremili za vas.

Piše: M.K

Photo: Profimedia

Najnovije