Upoznajte Qin Huilan, 70-godišnju manekenku sa Miu Miu revije

Snovi se, očigledno, ostvaruju.

Sa Nedelje mode u Parizu nije nedostajalo outfita vrednih pažnje, koji su zatvorili još jedan Mesec mode u velikom stilu, nakon zaustavljanja u Njujorku, Londonu i Milanu. Od Olivie Wilde koja je ogolila grudi do Cola Sprousa koji je od oversized trend doveo do novih ekstrema, i Sydney Sweeney koja je pokorila street style chunky gaćicama sa šljokicama.

Pa ipak, nisu samo poznate ličnosti zaokupirale pažnju iz prvih redova. Piste su takođe, kao i informacije o trendovima sledeće sezone, donele neke ozbiljno kultne momente. Da, mislimo upravo na onaj koji se odigrao tokom modne revije Miu Miu F/W 24, kada je 70-godišnja Qin Huilan – doktorka i influenserka iz Šangaja – prošetala pistom.

Pridruživši se Gigi Hadid i Ameliji Grey na pisti, doktorka je predstavljala deo raznolikog kastinga Miuccie Prade, kom se pridružila i 63-godišnja glumica Kristin Scott Thomas. Angažovanje Qin kao modela koji će nositi komade iz kolekcije jesen/zima 2024, odigralo se pre godinu dana, nakon očigledne ljubavi doktorke prema Miu Miu i Pradi, čije outfite je počela da deli na svom Instagram profilu.

Na objavama doktorke Qin često se vidi kako nosi jarke kombinacije boja, štikle i upadljive dodatke, tako da nema polemike o njenoj veštini stilizovanja. Ali tajna njene senzacije na društvenim mrežama leži u činjenici da njena odeća prkosi tradicionalnom verovanju o tome kako starije žene u Kini treba da izgledaju. Otkrovenje koje je sigurno bilo blisko srcu Miuccie Prade s obzirom da je i sama dizajnerka stara 74 godine i nastavlja da utiče i inspiriše na čelu sa dve velike svetske dizajnerske kuće.

Ostatak Miu Miu kolekcije za jesen/zimu 2024, pogledajte u galeriji.

Foto: Profimedia

Najnovije