Moda / Revije

Valentino, Hermès i Loewe: Najbolje revije sa drugog dela Paris Fashion Week-a

Modni dizajneri najbolje su sačuvali za sam kraj.

U proteklih nekoliko dana imali smo prilike da vidimo kakve je kolekcije za proleće/leto 2022. pripremio crème de la crème modnog dizajna, kao i da analiziramo najnoviji stil sa ulica Pariza.

Kako smo o najupečatljivijim revijima sa početka pariske Nedelje mode već pisali ovde, sada ćemo uraditi kratak pregled najboljih revija drugog dela ovog kultnog modnog događaja

Među prikazanim kolekcijama, posebno su se istakle modne kuće Valentino, Hermès i Loewe.

Da biste napredovali, često morate da se osvrnete na prošlost. To je barem ono što je kreativni direktor Valentina Pierpaolo Piccoli učinio u svojoj kolekciji SS22. U arhivi slavne italijanske modne kuće Piccoli je pronašao siluete koje je reintrepretirao i uz visokokvalitetan način izrade publici predstavio lepršave i haljine sa grandioznim volumenom, fluidne setove, pa čak i jeans pantalone širih nogavica koje već sutra mogu biti deo svetskog streetstyle-a.  

Hangar na obrnocima Pariza, ukrašen slikama umetnice Flore Moscovici, bio je kontrasna lokacija za reviju jedne od najvećih francuskih modnih kuća Hermès. Nijanse zalaska sunca i sirovi, zemljani tonovi omogućili su da kreativna dizajnerka isporuči upravo ono što se od Hermèsa i očekuje – besprekorno izrađena i vanvremenska luksuzna kolekcija.

“Neurotičan, psihodeličan, potpuno histeričan.” – ovo je bio stav Jonathana Andersona za proleće/leto 2022. i kolekciju kuće Loewe. Dizajner je kao inspiraciju uzeo renesansnog slikara Pontorma, istražujući pojmove drapiranja, vajanja i izobličavanja boje. Tako, jakne prožete šljokicama su nošene unazad, pantalone su bile ogrnute dodatnom tkaninom, a uske haljine su imale geometrijski-izbačene elemente.

Najupečatljivije izglede sa ovih revija pogledajte u galeriji.

Foto: Profimedia

Priredila: Natalija Knežević

Pročitajte još