Vanvremenske vrednosti u novoj kolekciji Max Mara

Savršena odela, besprekorni kaputi i potpuno jednobojna odeća: aktuelni klasici očima Laure Lusuardi.

Kolekcije Max Mara uvek donose savršenu odeću za ormar prave žene. Ne postoje složeni oblici i slojeviti stajlinzi, već samo najneophodniji, nosivi i razumljivi. Takav „prizemni“ (u dobrom smislu te reči) dizajn je obeležje italijanskog brenda koji mu je doneo ljubav miliona žena širom sveta i stalni komercijalni uspeh.

Svaka od njihovih kolekcija ima određeni skup konstanti koje su ženama uvek potrebne: izvrsna gornja odeća (bež kaput je generalno stvar koja oblikuje brend Max Mara), čvrsta trikotaža, savršeno krojene pantalone i nekoliko minimalističkih haljina pogodnih za posao i za vikend. A pošto je takav praktičan, minimalistički pristup generalno u srcu stila brenda, stalna kreativna direktorka Laura Lusuardi nije ni morala posebno da se prilagođava opštem kretanju u smeru skromnosti - ona ​​je tu i tako u svom elementu.

U tom smislu, kolekcija za proleće/leto logičan je nastavak linije. Ključni elementi su monohromatska odeća, besprekorno krojenje, odgovarajuća gornja odeća. Istina, za razliku od prošlog proleća, siluete su postale mnogo mekše, opuštenije i zaobljenije: verovatno je uticao efekat produženog karantina i nova navika nošenja udobne kućne odeće. Naravno, Lusuardi nije doslovno aludirala na temu pidžama i bade mantila - verni obožavaoci Max Mare ovo teško da bi cenili. Ali u svom maniru, ona je ipak preispitala ovu temu - u vidu širokih pantalona sa trakom umesto kaiša, kaputa i mantila sa velikim kapuljačama. Mnoge bluze, sakoi i košulje dobili su proreze na rukavima, koji se istovremeno odnose na pelerine (trend tekuće sezone) i kimono (verovatno kao element kućne odeće i, opet, karantina). Rezultat je kolekcija vanvremenskih stvari koje morate imati, ali i dalje vrlo relevantna i u duhu vremena.

Da li je moguće smisliti nešto prikladnije u našim teškim vremenima od visokokvalitetne odeće koja će očigledno trajati više od jedne godine? Na kraju krajeva, ako u svetu nema jasnoće i predvidljivosti, neka ih bude bar u našim ormarima.

foto:bazaar.ru

M.L.

Pročitajte još

Pročitaj još