Harper's Bazaar Srbija

Versace kolekcija “La Vacanza” stvorena je za vrele letnje noći

... i upravo je debitovala u Kanu!

Imajući na umu hedonistička leta, Donatella Versace u kolaboraciji sa pevačicom Dua Lipom, osmislila je kolekciju “La Vacanza”. Capsule kolekcija otkrivena je na blockbuster reviji u Kanu.

Bliska veza pevačice sa modnom kućom počela je još 2018. godine, kada je nosila Versace kupaći kostim iz kolekcije za proleće/leto 2018. sa printom Tresor de la Mer, kako bi izvela svoj hit „New Rules” na dodeli Brit Awards. „Donatella me podržava od samog početka“, rekla je Dua. „Taj nastup bio je veoma poseban za mene.” U godinama koje su usledile, pevačica je nosila vintidž Versace na dodeli Grammy nagrada, i otvorila Donatellinu reviju za kolekciju proleće/leto 2022. na Milanskoj nedelji mode.

Dok luksuzni brendovi koji angažuju slavne za ambasadore svojih kuća nije ništa novo, Donatella ističe da je Dua donela dragocen uvid u to kako Gen-Z želi da interpretera arhivske izglede na savremen način. Stoga, pevačica je istraživala Versace arhivu i aktivno učestvovala u kreiranju kolekcije.

La Vacanza kolekcija, kombinuje Versace potpise sa nekim prepoznatljivim obeležjima pevačicinog stila. „Leptir je nešto što smo vrlo rano povezali“, rekla je Dua o motivu koji se ponavlja, koji leprša preko minića i delikatno se spušta na kaiševe sandala. “Zabavno je, koketno.”

U galeriji ispod, pogledajte celu kolekciju.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije