Ženstvena gotika Donatelle Versace kojom je očarala sve(t)

Revija koja nam je pružila sve što smo očekivali - i mnogo više od toga!

Hitovi čuvenog Princa strujali su kroz zvučnike, dok se publika ovog vikenda okupljala na Versace reviji, a niz crnih sveća sijao je iza staklenih zidova, koji su činili instalaciju na središnjem delu piste.

Tumačeći sve Donatelline znakove, pretpostavili smo u kom smeru će ići ova prolećna kolekcija. Prva četiri modela, koja su se zajedno pojavila na pisti, u pripijenim crnim haljinama kosih izreza u dekolteu i Mary Jane platformama sa nekoliko kaiševa do zglobova, potvrdili su estetiku ženstvene gotike.

Atmosferu su pratili dizajni sa resama i mikro dužine, kao i bajkerske kožne jakne i uparene pantalone. „Uvek sam volela buntovnicu, ženu koja je samouverena, pametna i pomalo diva“, rekla je dizajnerka, možda referirajući na sebe.

Zatim su na red došle monohromatske boje: električna fuksija i jarko ljubičasta, pretočene u oversized trench ili prozirnu haljinu od satena, kao i mini party komade raznih varijacija.

Pred kraj, kolekcija je ponovo prošla kroz ciklus od tamnog ka svetlom. Crna odela i prozirni kombinezoni, te baby doll haljine, podvezice i veo od čipe u roze, ljubičastoj i limun zutoj boji. Za sam kraj, Versace je na scenu vratio jos jednu ikonu pop-kulture iz prošlosti – nikog drugog do Paris Hilton u barbiecore maniru.

Svi buntovnici su dobrodošli ovde. Posetite galeriju za vizuelni efekat revije.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije