Virgil Abloh predstavio novu kolekciju muške odeće Louis Vuitton na pristaništu u Šangaju

Pandemija koronavirusa okrenula je svet mode naopako.

Virgil Abloh, kreativni direktor kompanije Louis Vuitton, odlučio je da napusti stroge granice sezonskih kolekcija, a sada je definitivno idealno za takvu promenu. Umesto da bude prikazana u Parizu, kolekcija je sa predstavljanjem počela još u julu kratkim filmom sa prijateljima, čiji su se junaci uputili na brod. Prvo stajalište bilo je Šangaj – a revija nove kolekcije za muškarce odvijala se na keju reke Huangpu.

Sam Virgil zbog zabrane leta nije mogao prisustvovati reviji u Kini. Modeli su prošli pored kontejnera za isporuke, pokazujući 80 stajlinga, od kojih je 25 napravljeno od recikliranih materijala, 30 od novih tkanina, a 25 su nova reinterpretacija stvari iz prošlogodišnje kolekcije.

Mnogi look-ovi su upotpunili animirani likovi iz kratkog filma o brendu: zalepili su se za rukave i torbe, virili iz džepova. Ovog puta reviju je zatvorio glumac Kris Wu, noseći ogromnog zmaja.

 „Svim ljudima je potreban mir i nadamo se da će nam lepota pružiti mir i pozitivnu energiju. O tome se radi u mojoj kolekciji, koja ima za cilj da pokaže šta je dobro na ovom svetu, šta može da nasmeši dete i donese radost odrasloj osobi“, kaže Virgil.

 foto:bazaar.ru

Najnovije