Yves Saint Laurent kolekcija vraća nas u eru disko 80-h!

La vie, La vie en rose, La vie en rose. Oh, La vie, La vie en rose…

Pogled Anthony Vaccarell-a na kult tela oduvek je bio jasan, bez želje za izvinjenjem. Kreativni direktor modne kuće Yves Saint Laurent, slavi lepotu i moć ženskog tela. Naglšavajući ga na najefektnije moguće načine.

Ovoga puta dizjaner je inspirisan epohom kada je ova vrsta kulta doživljavala svoju prvu etapu vrhunca – periodom 80-ih godina prošlog veka, kada “heroin šik” postaje sinonim idela ženske lepote.

Ideja koju je Vaccarello prigrlio ne samo u vidu tela, već i u vidu lifestyle-a. Praktično svaki od modela koji smo imali priliku da vidimo u okviru kolekcije za narednu sezonu, može instant da se smesti na podijum kultnog Studija 54.

Maksi suknje i haljine koje prate siluetu, načinjene od najfinije, tanke mreže ističu se transparentnošću, ali i dozom elegancije i seksepila u spoju – dakle, klasičnim YSL potpisom.

Neizostavna naglašena ramena, takođe su tu da podvuku taj potpis, a kapuljače a la Grace Jones kao vodeći detalj kolekcije još jednom otvoreno pozivaju da zaplešete u uz La vie en rose, ne obazirući se što niste na podijumu za igru.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije