Harper's Bazaar Srbija

Stella McCartney slavi 15 godina torbe Falabella

Pogledajte novu kampanju sa Carom Delevingne

Stella McCartney

Stella McCartney slavi 15 godina svoje karakteristične torbe Falabella, revolucionarne veganske siluete koja je promenila stanje luksuzne modne industrije nabolje. Delujući kao inovacija unutar brenda McCartney, torba simbolizuje prelazak ka odgovornijoj budućnosti, spajajući zanatske veštine i kvalitet sa inovativnim, veganskim materijalima.

Ručno izrađena od italijanskih majstora, torba je svoj debi imala u Stella McCartney zimskoj kolekciji 2009. godine i od tada je prošla kroz seriju specijalnih izdanja zahvaljujući kompaniji Disney, Haijme Sorayama i Urs Fischer, i često se pojavljivala u najpoznatijim kampanjama brenda.

Stella McCartney

Nazvana po Stellinom omiljenom konjiću, torba ima postavu sa monogramom napravljenom od recikliranih, plastičnih materijala iz okeana. Svaka torba je ručno uvezana organskim pamučnim konopcem. Od svog debija, torba je unapređivana u nekoliko sledećih generacija. Alternative koži životinjskog porekla, uključivale su MIRUM, VEGEA i YATAY, napravljene od nusprodukata grožđa, poljoprivrednog otpada i recikliranih vlakana.

Povodom 15. godišnjice, “Falabella Stellabration” rezultovaće sa 4 nova limitirana stila, uključujući kristale bez olova, ispucani metalik srebrni i dijamantski lanac.

Foto: Promo, Instagram

Najnovije